Σάββατο 1 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας

Την ανάγκη της περαιτέρω ενίσχυσης των δεσμών και του συντονισμού των κοινών προσπαθειών του διεθνούς φιλειρηνικού κινήματος, για την αντιμετώπιση των δυσμενών για το μέλλον της ανθρωπότητας συνεπειών της λεγόμενης Νέας Τάξης Πραγμάτων, επισήμαναν στους χαιρετισμούς τους οι αντιπρόσωποι των φιλειρηνικών κινημάτων από τις βαλκανικές και τις μεσογειακές χώρες που παίρνουν μέρος στις εργασίες του συνεδρίου.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στους συνέδρους ο χαιρετισμός του Μίτο Γιοβανόφσκι, από την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, εκ μέρους τριμελούς αντιπροσωπείας της Επιτροπής του Ελσίνκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. "Πρέπει να έχουμε το θάρρος να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στην περιοχή των Βαλκανίων, που έχουν γίνει βουνό. Οι κίνδυνοι για τη δημιουργία νέων εστιών έντασης είναι μεγάλοι. Ο καθένας μας πρέπει να αντιμετωπίσει τον εθνικισμό στη χώρα του, που είναι ένα αιμοδιψές κτήνος".

Ο Αντρέα Μίλιτις εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης της Νέας Γιουγκοσλαβίας, αφού αναφέρθηκε στο βαλκανικό όραμα του Ρήγα Φεραίου υπογράμμισε: "Για πέμπτη φορά στον 20ό αιώνα τα Βαλκάνια σπρώχνονται σ' έναν πόλεμο. Οι ίδιες ξένες δυνάμεις ενεργούν ως υποκινητές. Είναι οι επιτιθέμενοι των παρασκηνίων. Η ισχύς όμως των λαών είναι μεγαλύτερη απ' όση νομίζουμε. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ειρήνη στα Βαλκάνια".

Στο συνέδριο χαιρέτισαν επίσης η πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης Αλμερτίνα Ζούλου, εκπρόσωποι φιλειρηνικών κινημάτων από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Αλβανία, την Τουρκία, τη Ρωσία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Παλαιστίνη και το Ισραήλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ