Σάββατο 1 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κίνηση αντιπερισπασμού

Δραματική κίνηση εντυπωσιασμού, με στόχο το σπάσιμο των αγροτικών κινητοποιήσεων και με αφορμή το γιορτασμό του Κιλελέρ. Η κυβέρνηση παίζει το τελευταίο της χαρτί!

Σε μια "θεαματική" κίνηση εντυπωσιασμού αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, σαν συνέχεια της χτεσινής προσπάθειας του πρωθυπουργού Α. Παπανδρέου να "ρίξει στο φιλότιμο" τους εξεγερμένους αγρότες, δίνοντας τον"προσωπικό του λόγο" ότι οι υποσχέσεις και τα... χρονοδιαγράμματα θα προχωρήσουν.

Αργά χτες το απόγευμα διέρρευσε από ανώτερους κυβερνητικούς παράγοντες η πληροφορία ότι ο πρωθυπουργός της χώρας θα "πάρει την κατάσταση στα χέρια του", επισκεπτόμενος αιφνιδιαστικά σήμερα - ημέρα εορτασμού της εξέγερσης των αγροτών στο Κιλελέρ - προσωπικά το μπλόκο των ανθοκαλλιεργητών στα Κιούρκα,έτσι ώστε να το "σπάσει" με την παρουσία του και να δημιουργήσει ανάλογες αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλα τα αποκλεισμένα σημεία.

Οι ίδιοι παράγοντες διέψευδαν πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός θα έκανε ακόμα πιο εντυπωσιακή παρουσία στον κεντρικό εορτασμό στο Κιλελέρ από τη Συντονιστική Επιτροπή, δεδομένων των "δυσκολιών" πρόσβασης στην περιοχή, αλλά και του αντίχτυπου που θα είχε μια τέτοια κίνηση σε βάρος των συμβιβασμένων ηγεσιών της ΓΕΣΑΣΕ και της ΠΑΣΕΓΕΣ. Παρ' όλα αυτά και η μετάβασή του σε ένα από τα "προκεχωρημένα φυλάκια" των εξεγερμένων - στα Κιούρκα - θεωρείται πως θα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική...

Δεν έγινε γνωστό αν η παρέμβαση του πρωθυπουργού θα συνοδευτεί από δεσμεύσεις ή άλλου είδους παροχές που θα αποτελέσουν "μήνυμα" για τους υπόλοιπους αγρότες, οι οποίοι χτες εισέπραξαν μόνο τις κολακείες, αλλά και τις απειλές του Α. Παπανδρέου.

Οι δραματικοί τόνοι που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους αγρότες, δεν είναι καθόλου απίθανο να ενισχυθούν με την παρουσία του σήμερα στα Κιούρκα, ώστε να αξιοποιηθεί ακόμα περισσότερο το "ειδικό" βάρος της πρωθυπουργικής παρέμβασης. Τα παραπάνω - σε συνδυασμό με τη χτεσινή προσωπική "έκκληση" του πρωθυπουργού να αποσυρθούν οι εξεγερμένοι επειδή βλάπτουν το Εθνος, επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση έχει φτάσει στα όριά της και παίζει το τελευταίο της χαρτί... στο μπλόκο των ανθοπαραγωγών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ