Σάββατο 1 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Απογοητευμένος" ο Μ. Εβερτ

Ανακάλυψε το... "περιβάλλον" του πρωθυπουργού και αποδοκιμάζει την "όξυνση μεταξύ κυβέρνησης - ΝΔ" (!)

Στο... "περιβάλλον" του Α. Παπανδρέου μετέθεσε τις ευθύνες ο πρόεδρος της ΝΔ, Μ. Εβερτ, για τις χτεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, από τις οποίες το μόνο που τον ενόχλησε ήταν η προσπάθεια να οξυνθεί η αντιπαράθεση κυβέρνησης - αντιπολίτευσης (!).

Απογοητευμένος προφανώς από τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες, ο Μ. Εβερτ επιτέθηκε στον Α. Παπανδρέου, λέγοντας ότι "από τον παλαιό Α. Παπανδρέου έχει μείνει μόνο ένα πράγμα: Το κατ' επάγγελμα ψεύτης". "Την ευθύνη όμως, πρόσθεσε, δεν τη φέρει ο κ. Παπανδρέου πλέον. Τη φέρει το περιβάλλον του". Στο περιβάλλον επέρριψε τις ευθύνες, γιατί "τον έστησε μπροστά στις κάμερες της τηλεόρασης για να αποδείξει ότι είναι παρών", εκθέτοντας τον ίδιο και το κόμμα του.

Επίσης κατηγόρησε το "περιβάλλον" για παλαιοκομματική μέθοδο, η οποία στοχεύει "να οξυνθεί η αντιπαράθεση μεταξύ συμπολιτεύσεως και αντιπολιτεύσεως". Η ΝΔ, διαβεβαίωσε, δε θα παρακολουθήσει αυτή τη διαδικασία.

Απαντώντας στα όσα του καταλόγισε ο Ε. Βενιζέλος για την προχτεσινοβραδινή δήλωσή του, δήλωσε ότι "εφόσον δεν αντιλαμβάνεται ο κ. Παπανδρέου ότι πρέπει να πάει στην άκρη για το καλό του τόπου, σε πρώτη φάση ανήκει στα ίδια του τα στελέχη".

  • Από την πλευρά του ο Αντ. Σαμαράς προτίμησε την "εποικοδομητική" τακτική, αντιπαραβάλλοντας στην "ανταλλαγή ύβρεων" κυβέρνησης και ΝΔ, την πρόταση έξι σημείων, που κατέθεσε χτες στη Βουλή, ως πλαίσιο διαλόγου της κυβέρνησης με τους αγρότες. Δεν παραλείπει, επίσης, να καλέσει τον πρωθυπουργό, "αν πράγματι επιθυμεί να δώσει τέλος στο επικίνδυνο αδιέξοδο", να προχωρήσει αμέσως στον παραπάνω διάλογο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ