Πέμπτη 13 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 1995
Τριανταπεντάωρο - πλήρης απασχόληση!
  • Αυτό το επίκαιρο σύνθημα αποφάσισε να προβάλει ως κεντρικό στις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις η ΓΣΕΕ
  • Με ρυθμούς χελώνας προχωρά, όμως, στο συνολικό καθορισμό του εορταστικού πλαισίου

Με κεντρικό διεκδικητικό σύνθημα το "35ωρο, με πλήρη απασχόληση" προχωρά η ΓΣΕΕ στο γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, ενώ στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας καθορίστηκαν και οι ομιλητές στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση, στο Πεδίον του Αρεως. Αποφασίστηκε επίσης να στηριχτούν από τη ΓΣΕΕ οι εκδηλώσεις που θα αποφασίσουν να πραγματοποιήσουν στους τόπους δουλιάς σωματεία και Εργατικά Κέντρα, καθώς και διοργάνωση εκδήλωσης μέσα στο Μάη για τον Γιάννη Ρίτσο και το έργο του.

Αν και αναμενόταν να συζητηθεί χτες ολοκληρωμένα το πλαίσιο εορτασμού, αυτό δεν έγινε και η λήψη των τελικών αποφάσεων παραπέμφθηκε στην ολομέλεια της διοίκησης την ερχόμενη Δευτέρα.

Στη συνεδρίαση δεν έλειψαν και οι αναφορές, από τους εκπροσώπους των άλλων παρατάξεων, στη δράση της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων Αθήνας,για την οποία αφέθηκαν αιχμές σχετικά με τις δραστηριότητές της, επειδή δεν ταυτίζονται με τις κατευθύνσεις της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ. Από την πλευρά της η ΕΣΑΚ υπογράμμισε ότι η δράση των σωματείων αφορά μέτωπα, τα οποία η ΓΣΕΕ ή τα έχει εγκαταλείψει ή δε δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα.

Την επόμενη Δευτέρα θα συζητηθεί επίσης στην ολομέλεια της ΓΣΕΕ το πόρισμα της διυπουργικής επιτροπής για την απασχόληση, το οποίο προωθεί μια σειρά αντεργατικών μέτρων με βάση τις κατευθύνσεις της "Λευκής Βίβλου". Το πόρισμα έχει κατατεθεί στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, η οποία και αναμένεται να... γνωματεύσει μετά το Πάσχα.

Η ΕΣΑΚ για το ταμείο εργατοπατέρων

Την τροποποίηση των άρθρων που υποχρεώνουν την Εργατική Εστία να επιδοτεί με το 10 έως 15% των εσόδων της το Ταμείο Εργατικών Στελεχών (περίπου 1,8 δισ. δραχμές), πρότειναν χτες οι συνδικαλιστές της ΕΣΑΚ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ. Σημείωσαν επίσης ότι η Εργατική Εστία μπορεί να διαθέσει το μισό ποσό που θα εξασφαλίσει για την ενίσχυση των πρωτοβάθμιων σωματείων, ανάλογα με τον αριθμό των ψηφισάντων μελών τους και το άλλο μισό για τα προγράμματα κοινωνικών παροχών. Οι άλλες παρατάξεις απέφυγαν να τοποθετηθούν συγκεκριμένα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ