Πέμπτη 13 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΗΣΙΑ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
Εγκαταλείπονται στην τύχη τους κάθε χειμώνα

Τη δραματική μείωση των δρομολογίων της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας για τα νησιά του Ν. Σάμου και ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή των κατοίκων, επισημαίνουν με ερώτησή τους στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ

Τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί στους κατοίκους των ακριτικών νησιώνΙκαρίας,Σάμου και Φούρνων η δραστική μείωση των δρομολογίων της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας την περίοδο του χειμώνα επισημαίνουν με ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας και Γεράσιμος Αραβανής.Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι από 16 δρομολόγια τη βδομάδα κατά την περίοδο του καλοκαιριού, το χειμώνα και ιδιαίτερα τους μήνες Δεκέμβρη,Γενάρη,Φλεβάρη και Μάρτη μένουν μόνο 3!

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι διακόπτεται παράλληλα η σύνδεση των νησιών αυτών με τη Βόρεια Ελλάδα και η μεταξύ τους με ταχύπλοα, παρ' όλο που αυτά παίρνουν άδεια σκοπιμότητας για ολόκληρο το χρόνο! "Οι συνέπειες αυτής της κατάστασης - συνεχίζουν - που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, εμφανίζονται τόσο στη διακίνηση των κατοίκων και των εμπορευμάτων από και προς τα νησιά. Στην Ικαρία, το μοναδικό πλοίο της γραμμής "πιάνει" μόνο Αγιο Κήρυκο ή μόνο Εύδηλο. Αυτό, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα ταλαιπωρίας και οικονομικά, στους κατοίκους (4.000 δραχμές το εισιτήριο από Πειραιά, 6.000 δραχμές το ταξί από Εύδηλο - Αγιο Κήρυκο και αντίστροφα)". Σχετικά με τους Φούρνους: "Οι κάτοικοι μένουν μέρες χωρίς συγκοινωνία. Στις συνεχείς διαμαρτυρίες των κατοίκων, υπάρχει η μόνιμη δικαιολογία του δεξαμενισμού των πλοίων, ενώ η παλαιότητά τους προκαλεί επιπλέον και αίσθηση ανασφάλειας".

Ρωτούν οι βουλευτές τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας: "Θα λάβει μέτρα στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης του προβλήματος της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας των νησιών του Νομού Σάμου; Θα λάβει μέτρα, ώστε να υποχρεωθούν οι πλοιοκτήτες να αντικαθιστούν τα πλοία με άλλα την περίοδο δεξαμενισμού τους; Εάν και ποιες δεσμεύσεις αναλαμβάνουν οι πλοιοκτήτες όταν ζητούν και παίρνουν άδεια σκοπιμότητας για τη δρομολόγηση πλοίων. Θα προχωρήσει στον έλεγχο των αδειών σκοπιμότητας των ταχύπλοων σκαφών;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ