Πέμπτη 13 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ηταν έγκλημα!

Η έρευνα και το πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας επιβεβαιώνουν ότι ο τραγικός χαμός του 19χρονου Τάσου Κασελούρη από την Αρτα, ήταν αποτέλεσμα της εγκληματικής αδιαφορίας των υπευθύνων της τεχνικής εταιρίας ΤΕΡΝΑ ΑΕ

Την αποκλειστική ευθύνη για τον τραγικό θάνατο του 19χρονου εργάτη Τάσου Κασελούρη,ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Κυριακής στο εργοτάξιο της τεχνικής εταιρίας ΤΕΡΝΑ ΑΕ,που κατασκευάζει το φράγμα Αράχθου - Πουρναρίου, στην Αρτα, φέρει η εργοδοσία. Αυτό επιβεβαιώνεται από το επίσημο πόρισμα της αρμόδιας Επιθεώρησης Εργασίας.Σύμφωνα λοιπόν με το πόρισμα που συντάχθηκε μετά από επιτόπιο έλεγχο, αποδίδονται ευθύνες στον εργοδότη για δύο λόγους. Πρώτον, διότι επέτρεψε στο μαθητευόμενο να δουλεύει μόνος του σε νυχτερινή βάρδια και μάλιστα του ανέθεσε την εποπτεία της αντλίας αναρρόφησης ύδατος. Και δεύτερον, γιατί κυρίως, ήταν ακάλυπτος ο άξονας περιστροφής αντλίας, σε έδαφος επικλινές ανώμαλο και με αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες.Οπως μας δήλωσε ο αρμόδιος της Επιθεώρησης, κ. Μαρτσούλης,ήδη το πόρισμα έχει διαβιβαστεί στον εισαγγελέα για την άσκηση των μηνύσεων που προβλέπονται, αλλά και στο υπουργείο Εργασίας.

Αφαντος παραμένει στο μεταξύ ο υπεύθυνος από την εταιρία για την κατασκευή του έργου, διευθυντής Ν. Κυριακόπουλος,ο οποίος αμέσως μετά το τραγικό εργατικό ατύχημα εξαφανίστηκε. Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Αρτας, συνεχίζεται η προανάκριση και από τη στιγμή που πέρασε το 48ωρο της αυτόφωρης διαδικασίας, θα περιμένουν την απόφαση του εισαγγελέα για να προβούν σε οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια.

Να υπενθυμίσουμε ότι το άτυχο παλικάρι ήταν την ημέρα σπουδαστής σε ΙΕΚ και τη νύχτα προσπαθούσε να βγάλει το ψωμί του, δουλεύοντας στη συντήρηση των μηχανών της εταιρίας ΤΕΡΝΑ ΑΕ, για τις οποίες δεν ήταν ειδικευμένος.

Σκοτώθηκε οικοδόμος

Τραγικό θάνατο βρήκε χτες ο οικοδόμος Αθανάσιος Γιολδάσης,πέφτοντας από τον δεύτερο όροφο κατοικίας στην οδό Λυκούργου 10 στο Π. Φάληρο, όπου εργαζόταν. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινισθεί ο τρόπος που έπεσε, αφού οι άλλοι δυο οικοδόμοι που δούλευαν μαζί του, η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, αλλά και οι γείτονες αντελήφθησαν το δυστύχημα αφού είχε συμβεί. Οπως μας είπαν γείτονες, "το μόνο που αντιληφθήκαμε ήταν ένας θόρυβος τόσο δυνατός, που νομίσαμε ότι επρόκειτο για βροντή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ