Κυριακή 23 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΕΛΙΔΟΡΑΜΑ

"Πώς οι δρόμοι ευωδάνε με βάγια στρωμένοι,

ηλιοπάτητοι δρόμοι και γύρω μπαξέδες!

Η χαρά της γιορτής όλο πιότερο αξιαίνει

και μακριάθε βογκάει και μακριάθε ανεβαίνει".

Καλή Ανάσταση, αγαπητοί αναγνώστες του "Ρ"!

Τη γιορτή - σύμβολο, "λαϊκό αίτημα και πάθος", που γιορτάζεται σε όλη τη χώρα, ας τη "διαβούμε" μέσα από τον Κ. Βάρναλη, τον Γ. Ρίτσο και τον Αλ. Παπαδιαμάντη( Σελίδες 2 - 4 ένθετο).

Το "Πάσχα των Ελλήνων" όμως, δεν είναι γιορτή, όπως όλες άλλωστε, για όλους τους Ελληνες. Στο Μαντούδι π.χ. όπου την ανεργία την έχει διαδεχτεί η ερήμωση και οι νέοι παίρνουν "χαρτζιλίκι" από τους γονείς τους για να ζήσουν, δε θα αισθανθούν καμία "Ανάσταση". Οι πρόσφατες εξαγγελίες του Α. Τσοχατζόπουλου, δε γεμίζουν στομάχια και δε ζεσταίνουν τις καρδιές ( Σελίδες 12 - 13).

Καθόλου αμέριμνο και ευτυχισμένο δεν είναι το Πάσχα και για τους αγρότες, οι οποίοι ζουν δύσκολες στιγμές, βλέποντας το εισόδημά τους καθημερινά να μειώνεται. Η νέα μείωση των τιμών στα προϊόντα και της παραγωγής που αποφασίζει για φέτος το Διευθυντήριο των Βρυξελλών, φέρνει πιο κοντά την απειλή του ξεκληρίσματος αλλά ταυτόχρονα δικαιώνει τους πρόσφατους αγώνες τους και υπογραμμίζει την ανάγκη συνέχισής τους ( Σελίδα 35).

Υπάρχει όμως και η καλή όψη των πραγμάτων. Μόνο που αυτή αφορά μια χούφτα εκμεταλλευτές, για τους οποίους το Πάσχα είναι καθημερινή γιορτή. Γι' αυτό φροντίζουν και οι εκάστοτε πολιτικοί εκφραστές τους θεσπίζοντας σημαντικότατες φορολογικές απαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο, την ίδια ώρα που βάζουν τα λαϊκά στρώματα στη μέγκενη της φορομπηχτικής πολιτικής τους (Σελίδα 14).

Ανέμελα προφανώς θα γιορτάσει το Πάσχα και ο "επίγειος Θεός", ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος από τις "τιμές που του επιδαψιλεύτηκαν" ο Τύπος και τα ΜΜΕ, άμα τη λήξει της επίσημης πολιτικής καριέρας του, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τις ευχαριστίες των αφεντικών τους για την πολύχρονη προσφορά του. Προφανώς προσφορά στα συμφέροντα της άρχουσας τάξης, όπως αποδεικνύουν τα πραγματικά γεγονότα ( Σελίδες 12 - 13).

Με "αγωνία" θα περάσει το Πάσχα η κυβέρνηση, καθώς περιμένει στα μέσα του επόμενου μήνα την επίσκεψη του ΓΓ του ΝΑΤΟ. Το άγχος που διακατέχει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πηγάζει από το φόβο της μην τυχόν και δεν προχωρήσει γρήγορα η εγκατάσταση των ΝΑΤΟικών στρατηγείων, λόγω των... "κωλυμάτων" που θέτει η Αγκυρα. Η τελευταία όμως, έχει φροντίσει για τα συμφέροντά της μέσω των... ΗΠΑ ( Σελίδα 11).

Αν τυχόν όμως, δεν μπορείτε να αισθανθείτε, μέρες γιορτών, ευτυχισμένοι, μην απογοητεύεστε. Υπάρχουν κάποιοι που μπορούν να σας προμηθεύσουν, εννοείται με το αζημίωτο, ψεύτικους παραδείσους, οι οποίοι οδηγούν σε "στιγμιαία ανάσταση" και διαρκή κόλαση. Οι μεγαλέμποροι των ναρκωτικών, γιατί περί αυτών πρόκειται, ασφαλώς θα νιώθουν ιδιαίτερη ικανοποίηση, "παρακολουθώντας" τον αγώνα των διαφόρων "λόμπι" για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών(Σελίδες 46 - 47).

Υπάρχουν όμως και χιλιάδες ακόμα τρόποι για να σας κάνουν να ξεχάσετε τα βάσανά σας και να νιώσετε περίπου ίδιος και ίσος με τους "αστέρες" της Τι - Βι. Ενας από αυτούς είναι η ιλουστρασιόν αποχαύνωση, που παρέχουν γενναιόδωρα τα διάφορα περιοδικά του τύπου "Κλικ", "MAX" κοκ. Στην προσφορά περιλαμβάνονται "δωρεάν" αξίες, ιδανικά και τρόπος ζωής (Σελίδα 7 ένθετο.)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ