Κυριακή 23 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ
Απάντηση του ΓΕΑ για τα "λαγουδάκια" στην 124 ΠΒΕ

Από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΓΕΑ Σμήναρχο (Ι) Π. Καράμπελα, λάβαμε την παρακάτω επιστολή, ως απάντηση σε δημοσίευμα της στήλης αυτής πριν δυο βδομάδες, το οποίο αφορούσε καταγγελίες στρατευμένων για ομαδικά καψόνια στην 124 ΠΒΕ της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τρίπολη:

"Σε απάντηση δημοσιεύματος της εφημερίδας σας την 9-4-95 με τίτλο "Λαγουδάκια και κάμψεις η βασική εκπαίδευση" σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων καθορίζει σαφώς τόσο τον τρόπο εκπαίδευσης όσο και το είδος των ασκήσεων στις οποίες σίγουρα δεν περιλαμβάνονται τα "λαγουδάκια".

Είναι συνεχής η προσπάθεια του ΓΕΑ και έχουν κατά καιρούς εκδοθεί οδηγίες και εντολές οι οποίες απαγορεύουν ρητά την ατομική εκπαίδευση.

Για τα συγκεκριμένα περιστατικά του δημοσιεύματος δεν υπήρξε κάποια καταγγελία από στρατεύσιμο και από την έρευνα που έκανε η διοίκηση της Μονάδας μετά από εντολή του ΓΕΑ δεν προέκυψε οποιοδήποτε στοιχείο.

Τέλος λυπούμαστε για το ύφος του δημοσιεύματος που ενώ σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, παραβλέπει την προσπάθεια που γίνεται για την αναβάθμιση και προσαρμογή στα σύγχρονα δεδομένα της εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων, γεγονός που είναι καθολικά αναγνωρισμένο και αποδεκτό".

Εμείς από την πλευρά μας θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής: Με ικανοποίηση διαβάζουμε τις διαβεβαιώσεις που μας δίνονται για τις γενικές κατεύθυνσης του ΓΕΑ σχετικά με την εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων και δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε την προσπάθεια που καταβάλλεται για "αναβάθμιση και προσαρμογή αυτής της εκπαίδευσης στα σύγχρονα δεδομένα". Υπάρχουν όμως ορισμένα περιστατικά, και εδώ δε θα συμφωνήσουμε ότι το δημοσίευμα "δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα", που δεν επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι είδους έρευνα έκανε η διοίκηση της Μονάδας, πολύ φοβόμαστε όμως ότι ήταν εξαρχής στην κατεύθυνση διάψευσης των καταγγελιών και όχι πραγματικής διερεύνησης των γεγονότων για την απόδοση ευθυνών. Οσο για το τι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα οι στρατευμένοι που υπηρετούν στην 124 ΠΒΕ, το γνωρίζουν πολύ καλά.

6ο ΣΠ ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Εισιτήριο... κατάταξης 2.600 δραχμών

Και σε αυτή τη σειρά οι νεοσύλλεκτοι υποχρεώθηκαν "προαιρετικά" να καταβάλουν 2.600 δραχμές για να τους δοθούν δύο λουκέτα, δύο στυλό που δεν έγραφαν, μια σαπουνοθήκη και μια σακούλα για τη στολή εξόδου. Εκτός των άλλων ερωτημάτων που προκύπτουν είναι και το πού πηγαίνουν τα χρήματα από αυτές τις πωλήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ