Πέμπτη 27 Απρίλη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: Με περιορισμένο ωράριο θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες του κεντρικού καταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος αύριο, Παρασκευή 28 Απρίλη, ημέρα σύγκλησης της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων. Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος, οι υπηρεσίες του κεντρικού καταστήματος αύριο θα λειτουργήσουν από 8.00 μέχρι 11.00 π.μ.

ΚΑΥΣΙΜΑ: Αυξημένες κατά 0,30 δρχ. το λίτρο θα είναι από αύριο οι τιμές πώλησης των ντίζελ, ενώ αμετάβλητες παραμένουν οι τιμές πώλησης των βενζινών. Η αύξηση σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΠ οφείλεται στην άνοδο των διεθνών τιμών του ντίζελ και στην πτώση της ισοτιμίας του δολαρίου έναντι της δραχμής.

ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ: Αίτηση εισαγωγής στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου υπέβαλλε η εταιρία "RIORESCA ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ". Η εταιρία ζητά να αντλήσει 1,012 δισ. δρχ. με την έκδοση 843.400 νέων μετοχών και τιμή διάθεσης τις 1.200 δρχ. ανά μετοχή, ενώ κύριος ανάδοχος της έκδοσης, ο οποίος και θα αναλάβει την πλήρη ευθύνη για την αποτίμηση της μετοχής, είναι η Τράπεζα Πειραιώς. Η RIOPESCA παρουσίασε για το 1994 κύκλο εργασιών 2,618 δισ. δρχ. και κέρδη προ φόρων 817 εκατ. δρχ., στοιχεία που την κατατάσσουν σαν πρώτη σε κέρδη εταιρία του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών.

ΕΤΒΑ: Η ΕΤΒΑ δεν έκανε καμία χρηματοδότηση της εταιρίας ΠΑΝ από 6/7/94 μέχρι και το Φλεβάρη του 1995, διάστημα θητείας του Θ. Γκαμαλέτσου ως διοικητή της Τράπεζας, υποστηρίζει με χτεσινή ανακοίνωση της Τράπεζας ο διευθυντής διοίκησης Ι. Δελαγραμμάτικας. Με αφορμή σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα ΒΗΜΑ στις 16/4/95, που αναφέρει ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών της περιοχής Θράκης κατά του πρώην διοικητή της ΕΤΒΑ για χρηματοδότηση από την ΕΤΒΑ της επιχείρησης ΠΑΝ στη Θράκη, ο Ι. Δελαγραμμάτικας χαρακτηρίζει "κακόβουλα ψεύδη και αποκυήματα νοσηρής φαντασίας", τα όσα αναφέρονται στο σχετικό δημοσίευμα και υποστηρίζει πως κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Γκαμαλέτσου ως διοικητή της ΕΤΒΑ, με προσωπική του εντολή το θέμα χρηματοδότησης της ΠΑΝ δε συζητήθηκε ούτε στο ΔΣ της Τράπεζας, παρά το γεγονός ότι υπήρχε θετική εισήγηση των υπηρεσιών για συνέχιση της χρηματοδότησης και σύμφωνη γνώμη του τότε υποδιοικητή και σημερινού διοικητή της ΕΤΒΑ κ. Κασμά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ