Σάββατο 23 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι τοπικισμοί και το ωράριο

"Εκστρατεία" ενάντια στις αυθαιρεσίες των νομαρχών και γενικότερα, σε αποφάσεις "τοπικιστικού χαρακτήρα", ιδιαίτερα όταν παίρνονται "με μοναδικό κριτήριο την ικανοποίηση αιτημάτων της τοπικής εκλογικής πελατείας" φαίνεται να εγκαινιάζει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ από τη χτεσινή πρώτη σελίδα της. Ο πρωτοσέλιδος τίτλος της, "Νομάρχες ή... μονάρχες;" ήταν ιδιαίτερα χαρακτηριστικός, όπως και όλα τα σχετικά κείμενα.

Και δεν είμαστε, βέβαια, εμείς, που θα είχαμε για το θέμα αυτό την παραμικρή αντίρρηση, εάν όλα ήταν όπως τα παρουσιάζει η εφημερίδα. Η αλήθεια, όμως, είναι αρκετά διαφορετική, τουλάχιστον στο θέμα του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, το οποίο φαίνεται και να "καίει" τη συνάδελφο.

Ανεξάρτητα και πέρα από τις όποιες προθέσεις των νομαρχών, που μείωσαν το ωράριο από 75 σε 45 ώρες τη βδομάδα, υπάρχει η πολύ σοβαρότερη και σπουδαιότερη ουσία των ανθρώπινων συνθηκών δουλιάς για τους εργαζόμενους. Οσο, για να μην έχει η μείωση αυτή "τοπικιστικό χαρακτήρα", μπορεί αμέσως να αντιμετωπιστεί, εάν η κυβέρνηση προχωρήσει σε αντίστοιχο μέτρο για όλη την Ελλάδα. Βέβαια, κατανοούμε ότι το ενδιαφέρον της "Κ" βρίσκεται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, αφού φιλοξενεί σε περίοπτη θέση και αναλυτικά τις αντεργατικές θέσεις των ιδιοκτητών σούπερ μάρκετ. Ας αφήσει, λοιπόν, κατά μέρος, τα περί "αυθαιρεσίας" και "τοπικισμών"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ