Σάββατο 23 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Στη λαϊκή κινητοποίηση η λύση των προβλημάτων

Ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα στο χωριό Καμηναράτα

Μόνο η ενιαία λαϊκή κινητοποίηση μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας, τα οποία δείχνουν καθαρά από τώρα ότι θα επιδεινωθούν.

Αυτό τόνισε, σε ομιλία της στο χωριό Καμηναράτα της Δυτ. Κεφαλλονιάς, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.Η ΓΓ της ΚΕ, τόνισε με έμφαση ότι έτσι όπως έχουν τα πράγματα στα πλαίσια της Νέας Τάξης Πραγμάτων, όπου κυριαρχεί ο ιμπεριαλισμός, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να έχουν ελπίδες "αυτόματης λύσης" των προβλημάτων τους, τα οποία, αντίθετα, μπορεί να πάρουν ακόμη και επικίνδυνη τροπή. Η Αλ. Παπαρήγα στάθηκε ιδιαίτερα στους κινδύνους που εξακολουθούν να διαγράφονται στα Βαλκάνια και επανέλαβε την εκτίμηση του ΚΚΕ για τη συμφωνία Σημίτη - Ντεμιρέλ στη Μαδρίτη, σαν συμφωνία που ανοίγει το δρόμο για την αμφισβήτηση των συνόρων στο Αιγαίο, αλλά και για τη διχοτόμηση της Κύπρου.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφερόμενη στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κεφαλονιά, σημείωσε ότι απειλείται με ερήμωση, ιδιαίτερα σήμερα που αρχίζουν να γίνονται αισθητά τα πρώτα συμπτώματα των επιπτώσεων της επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης στην υπόλοιπη ΕΕ. Η κατάσταση αυτή αποτελεί τη φυσιολογική εξέλιξη της πολιτικής που ακολουθήθηκε ως τώρα και η οποία βασιζόταν, ή στην αδιαφορία της λύσης των προβλημάτων της χώρας ή σε λύσεις με μόνο στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πλουτοκρατικής ολιγαρχίας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της τόνισε ότι οι δημοτικές εκλογές του επόμενου χρόνου θα μπορούσαν να γίνουν βήμα λαϊκής συσπείρωσης και το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι μπορεί προς τον σκοπό αυτό. Στόχος του Κόμματος είναι η ανάδειξη τοπικών και δημοτικών αρχών που θα είναι διατεθειμένες να αντισταθούν στην επέλαση των αντιλαϊκών μέτρων.

Η Αλ. Παπαρήγα, σχετικά με το σχέδιο "Καποδίστριας", το οποίο έχει προκαλέσει εκτεταμένες αντιδράσεις στον κόσμο του νησιού, δήλωσε ότι το ΚΚΕ δεν αντιτίθεται σε οποιαδήποτε ένωση ή αναδιάταξη των δήμων και κοινοτήτων. Ωστόσο, δεν εγκρίνει το εν λόγω σχέδιο και θα το καταψηφίσει, γιατί έχει στόχο την ενίσχυση του ελέγχου της κεντρικής εξουσίας στην τοπική, αλλά όπως όλα δείχνουν, και την εφαρμογή εκτεταμένων ρουσφετολογικών ή ακόμη και "εκλογομαγειρικών" προγραμμάτων. Ακόμη περισσότερο, αποσκοπεί στην αλλαγή του ίδιου του χαρακτήρα της ΤΑ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις κατοίκων του χωριού, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τόνισε τη σημασία των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών και την ανάγκη να πάρουν χαρακτήρα πραγματικού κινήματος για την αναγέννηση της παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ