Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Φωνή διαμαρτυρίας από την Κω

Να μην επιμείνει στην άρνησή του απέναντι στα αιτήματα των εργαζομένων του κλάδου καλεί τον υπουργό Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων της Κω με επιστολή του, στην οποία προειδοποιεί ότι σε διαφορετική περίπτωση, οι κινητοποιήσεις στον κλάδο θα κλιμακωθούν. Σ' αυτή την κατεύθυνση το σωματείο καλεί την Ομοσπονδία να αποφασίσει στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής την κήρυξη απεργίας μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη.

Το σωματείο, αναφερόμενο στη στάση του υπουργού στη συνάντησή του με συνδικαλιστές, στις 28 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια πανελλαδικής κινητοποίησης των εργαζομένων, σημειώνει: "Ακολουθώντας την κυβερνητική πολιτική, επιμένετε να ισχύσει από 1/1/98 η σφαγιαστική διάταξη του νόμου Σιούφα για τον αποδεκατισμό των επικουρικών συντάξεων, καταργείτε από τους εργαζόμενους το δικαίωμα της χορήγησης εφάπαξ και προωθείτε την κατάργηση του επιδόματος ανεργίας, θεωρώντας το ως "συμπληρωματικό εισόδημα"".

Το σωματείο κατηγορεί τον υπουργό ότι κλείνει τα μάτια μπροστά στα τραγικά προβλήματα των χιλιάδων εργαζομένων του κλάδου, οι οποίοι το χειμώνα μένουν άνεργοι, όχι βέβαια γιατί το επιλέγουν, όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν να αντιμετωπίσουν μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, ενώ καθίσταται αμφίβολη ακόμα και η συνταξιοδότησή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ