Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Κύριε πρόεδρε"..!

Ανοιχτή επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής Συνταξιουχικών Οργανώσεων στον Κ. Σημίτη. Οι 1.250.000 συνταξιούχοι απαιτούν ικανοποίηση των αιτημάτων τους για ανθρώπινες συντάξεις, διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των ασφαλιστικών ταμείων, απαλλαγή από τα υπέρογκα φορολογικά βάρη

Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ελλάδας ενόψει της ομιλίας του στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης και εξ ονόματος 1.250.000 συνταξιούχων απαιτεί την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

"Κύριε πρόεδρε! Σας είναι γνωστό - τονίζεται - ότι εμείς οι συνταξιούχοι, καθώς και οι εργαζόμενοι συνάδελφοί μας έχουμε δεχτεί το μεγάλο βάρος της σκληρής εισοδηματικής πολιτικής επί δώδεκα ολόκληρα χρόνια, με φοβερή απώλεια των πενιχρών εισοδημάτων μας, καθώς και τις συνέπειες μιας άδικης σε βάρος μας φορολογικής πολιτικής, όπου η αναδιανομή της πίτας δυναμώνει τα πορτοφόλια των οικονομικά ισχυρών".

Μετά από αυτή τη διαπίστωση, η Συντονιστική Επιτροπή ζητά την ικανοποίηση και ουσιαστική αντιμετώπιση των πιο κάτω αιτημάτων:

- Απαλλαγή της φορολογίας των συντάξεων στα 2.000.000 και 20% επιπλέον σε μισθούς και συντάξεις.

- Τιμαριθμοποίηση των φορολογικών κλιμακίων.

- Κατάργηση της φορολογίας των συντάξεων του ν.2084/92.

- Επανασύνδεση των κατώτερων συντάξεων με τα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη.

- Ολες οι κατώτερες συντάξεις και του Δημοσίου στο 80% της ΕΓΣΣΕ.

- Αυξήσεις που να προστατεύουν τη σταθερότητα του εισοδήματος.

- Οχι στη μείωση των επικουρικών συντάξεων στο 20% της κύριας, που επιβάλλει ο ν.2084/92.

- Ουσιαστικά μέτρα για την αναβάθμιση του κράτους πρόνοιας.

- Ριζική τροποποίηση των αντιασφαλιστικών νόμων 1902/90, 1976/91 και 2084/92.

- Βελτίωση των κριτηρίων του ΕΚΑΣ (μείωση ορίων ηλικίας στα 60 και τιμαριθμοποίηση των ποσών).

- Οι συντάξεις να ακολουθούν τις αυξήσεις των αποδοχών των εν ενεργεία εργαζομένων, σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις.

Τέλος, η Συντονιστική Επιτροπή απαιτεί μέτρα για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των ασφαλιστικών ταμείων, τονίζοντας ότι "τα ασφαλιστικά ταμεία, με τις επιλογές της κυβέρνησης, οδηγούνται στην πλήρη χρεοκοπία και με την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων δίνεται σ' αυτά η χαριστική βολή".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ