Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συντονισμός δράσης για το ΜΙΝΙΟΝ

Συγκέντρωση την ερχόμενη Τρίτη με τη συμμετοχή κι άλλων σωματείων της Αθήνας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την πορεία συρρίκνωσης του ΜΙΝΙΟΝ, αλλά και για τις συκοφαντικές επιθέσεις της εργοδοσίας εναντίον συνδικαλιστών και εργαζομένων, διοργανώνουν την ερχόμενη Τρίτη, 9 Σεπτέμβρη, στις 7μμ, στην είσοδο του καταστήματος στην οδό Βερανζέρου,δέκα σωματεία της Αθήνας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του επιχειρησιακού σωματείου και συμμετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχτές το βράδυ στον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Πρόκειται για τα Σωματεία Μετάλλου, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Εμποροϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Βιβλιοχαρτοϋπαλλήλων, "Πράκτικερ", "Κωνσταντακάτου", "Ελευθερουδάκη", "Μαρινόπουλου" και ΜΙΝΙΟΝ.

Παράλληλα θα γίνει παράσταση στους ιδιοκτήτες της επιχείρησης, από τους οποίους θα ζητηθεί η επαναφορά της προέδρου του σωματείου του ΜΙΝΙΟΝ, Κάτιας Νικολάου στον αρχικό χώρο δουλιάς της, αφού μετά την επιτυχημένη εξάωρη στάση εργασίας το περασμένο Σάββατο, η συνδικαλίστρια μετατέθηκε στο σούπερ μάρκετ που βρίσκεται εκτός του χώρου του καταστήματος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τα σωματεία μετά τη σύσκεψη, καταγγέλλεται "η σκόπιμη και εγκληματική τακτική που ακολουθεί η εργοδοσία, η οποία υποσκάπτει τη βιωσιμότητα της εταιρίας, με αποτέλεσμα να βρίσκεται αυτή σε αδιέξοδο και να κινδυνεύουν 550 θέσεις εργασίας". Καταγγέλλονται ακόμα "η τρομοκρατία και οι συκοφαντικές επιθέσεις της εργοδοσίας", καθώς και η "εκδικητική μετακίνηση της προέδρου του σωματείου". Τέλος, τα σωματεία επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση για την "ανοχή της, που καλύπτει ουσιαστικά την εργοδοσία, μαζί με τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ