Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προς διεκδίκηση σύμβασης στην Τράπεζα Ελλάδας

ΕΣΑΚ: Μόνο η αγωνιστική στάση όλων μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα

Τη διεκδίκηση, για πρώτη φορά, σύναψης επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας αποφάσισε το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Τράπεζας της Ελλάδας (ΣΥΤΕ) κάτω από την επιμονή των συνδικαλιστών της ΕΣΑΚ,οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει την ανάγκη να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων η προώθηση των αιτημάτων τους, με πρώτο και κύριο το ασφαλιστικό. Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση του συλλόγου αποφάσισε να γίνουν μέσα στο Σεπτέμβρη περιοδείες πανελλαδικά, με στόχο την ενημέρωση και τη συστράτευση των εργαζομένων στην Τράπεζα.

Στην ίδια ανακοίνωση η ΕΣΑΚ Τράπεζας Ελλάδας επαναφέρει τις ανησυχίες της για την κατάσταση στο Ταμείο Υγείας και επισημαίνει τις σοβαρές - όπως αναφέρει - συνδικαλιστικές, πολιτικές και ηθικές ευθύνες όσων όχι μόνο ψήφισαν και στήριξαν το ψηφοδέλτιο Μπριλλάκη, αλλά και μετά την αποκάλυψη της αμαρτωλής κατάστασης κανείς τους - πλην της ΕΣΑΚ - δε ζήτησε την παραίτηση των υπευθύνων. Ετσι, σήμερα συνεχίζεται το σίριαλ του καταστατικού ώστε να μην υπάρξει τροποποίησή του, να μην κατοχυρωθεί η απλή αναλογική, να στερούνται οι εργαζόμενοι των υποκαταστημάτων, της Κτηματικής και οι συνταξιούχοι το στοιχειώδες δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, με αποτέλεσμα να συνεχίζει "μια παρεούλα να διαχειρίζεται δισεκατομμύρια".

Σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση του προεδρείου του ΣΥΤΕ, η ΕΣΑΚ επισημαίνει τη θέση της για συμμετοχή όλων σε ένα αντιπροσωπευτικό προεδρείο και όλες οι αποφάσεις να παίρνονται στο ΔΣ και σημειώνει ότι "οι ίντριγκες και οι αποκλεισμοί δεν έχουν καμιά θέση στις πολιτικές και συνδικαλιστικές μας αντιλήψεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ