Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΡΙΑΣΙΟΥ
Η υπεράσπιση του 8ωρου μας αφορά όλους

Καταγγέλλεται η προσπάθεια της "Χαλυβουργικής" να επιβάλει 12ωρα διήμερης και τετραήμερης απασχόλησης, καθώς και η συνδικαλιστική πλειοψηφία που στηρίζει τα αντεργατικά μέτρα

Την κατάργηση του 8ωρου που επιχειρεί η "Χαλυβουργική" με την επιβολή δωδεκάωρα τετραήμερης - διήμερης απασχόλησης (!), καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Σωματείων Θριάσιου Πεδίου,όπως και τους συνδικαλιστές που βάζουν "πλάτη" για να περάσουν τα σχέδια της εταιρίας.

Ο σύγχρονος "Μινώταυρος" της "Χαλυβουργικής" - σημειώνεται στην ανακοίνωση - αφού εκμεταλλεύτηκε στο όνομα του κέρδους τους εργαζόμενους, αφού κατέστρεψε το περιβάλλον της περιοχής, αφού έστειλε αρκετούς εργάτες πρόωρα στο θάνατο από τις άθλιες συνθήκες εργασίας, τώρα επιχειρεί στην κυριολεξία να "ρουφήξει και την τελευταία σταγόνα αίμα". Να αλλάξει - συνεχίζει - τις εργασιακές σχέσεις, να διαλύσει το 8ωρο που κερδήθηκε με αγώνες και θυσίες.

Επισημαίνεται ότι η απόφαση αυτή της "Χαλυβουργικής" κινείται στα πλαίσια των επιλογών της "Λευκής Βίβλου", που τηρεί απαρέγκλιτα η ντόπια κυβερνητική πολιτική προς χάρη του μεγάλου κεφαλαίου, ενώ επιχειρείται να αποτελέσει "πιλότο" και για τους άλλους μεγαλοβιομήχανους.

Θέλουν - υπογραμμίζεται - τους εργαζόμενους συνένοχους να υπογράφουν την ίδια τους την καταδίκη και αυτό το ρόλο παίζει η συνδικαλιστική πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ της "Χαλυβουργικής", αναλαμβάνοντας ιστορικές ευθύνες. Η πλειοψηφία - συνεχίζει - με την απειλή του κλεισίματος της επιχείρησης εκβιάζει για αποδοχή των αντεργατικών σχεδίων, προχωρώντας ταυτόχρονα σε πρόωρες εκλογές.

Το Συντονιστικό επισημαίνει ότι η υπόθεση της "Χαλυβουργικής" αφορά όλους τους εργαζόμενους και τονίζει την ανάγκη να ανατραπούν τα σχέδια της "Χαλυβουργικής" και να στιγματιστούν στην εργατική συνείδηση οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που προωθούν τα σχέδια αυτά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ