Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
"Οχι" άλλες κούφιες εξαγγελίες!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Αγωνιστικά θα υποδεχτούν τον πρωθυπουργό οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την παρουσία του στην πόλη για τα εγκαίνια της 62ης Διεθνούς Εκθεσης. Η Συντονιστική Επιτροπή Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της Θεσσαλονίκης σε συγκέντρωση την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στο χώρο της Καμάρας,προκειμένου να διαδηλώσουν προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι "δεν περνάει άλλο η κοροϊδία", πως "η πλάτη του λαού δε σηκώνει άλλα βάρη".

"Πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι - επισημαίνει η Επιτροπή - ζουν με μισθούς κάτω από το όριο φτώχειας. Οι άνεργοι έχουν φτάσει τις 500 χιλιάδες και στην πόλη της Θεσσαλονίκης το ποσοστό της ανεργίας έχει ξεπεράσει το 17%. Η αντιλαϊκή πολιτική λιτότητας δεν έχει ημερομηνία λήξης. Ομως ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να μας πει ποιοι βγήκαν κερδισμένοι από τη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική του. Δε θα μας πει ότι αντί για επενδύσεις σε νέες θέσεις εργασίας, έχει τάξει την πόλη μας και ολόκληρη τη χώρα για κέντρο διαμετακομιστικού εμπορίου στις γειτονικές χώρες, όπως δηλαδή μας θέλουν οι Ευρωπαίοι "εταίροι μας"".

Καταλήγοντας η Συντονιστική Επιτροπή, καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης να ακολουθήσουν το μόνο δρόμο που απομένει για να ανατραπεί αυτή η αδιέξοδη, αντεργατική πολιτική. Το δρόμο του μαζικού και συντονισμένου αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ