Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το όραμα του ΚΚΕ, που είναι και όραμα των εργαζομένων, είναι μια ανάπτυξη που θα βασίζεται στην αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας και θα διευθύνεται από τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού, ώστε ο λαός να μπορεί να καρπωθεί τα αποτελέσματα αυτής της πραγματικής ανάπτυξης,τόνισε χτες, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στη Θεσσαλονίκη μετά την επίσκεψή της στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Γι' αυτό, επισήμανε, το ΚΚΕ προβάλει προς το λαό την αναγκαιότητα να συγκροτηθεί μέσα από μια ρεαλιστική δημοκρατική διαδικασία, με τη θέληση του λαού, ένα πανελλαδικό ενιαίο μέτωπο πάλης, το αντιιμπεριαλιστικό, αντιμονοπωλιακό δημοκρατικό - ενάντια στο μέτωπο της ολιγαρχίας και των υπηρετών της. Αυτό το μέτωπο εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να χτιστεί μια ώρα αρχύτερα - και θα χτιστεί, εξέφρασε τη βεβαιότητα - πρώτα μέσα στις κοινωνικές συμμαχίες και, βεβαίως, στην πορεία θα αλλάζει και τους πολιτικούς σχηματισμούς.

Ο λαός πρέπει να καταλάβει, πρόσθεσε, ότι στα πλαίσια της σημερινής κατάστασης δεν υπάρχουν βιώσιμες λύσεις. Υπάρχει δυνατότητα να κόψουμε τη φόρα ενός αντιλαϊκού μέτρου, να μειώσουμε τις συνέπειες μιας αντιλαϊκής πολιτικής με τους αγώνες αλλά κι αυτές οι κατακτήσεις θα χάνονται, αν το μέτωπο δε διαμορφώσει πολιτικό στόχο και σκοπό στο λαό για ριζικές πολιτικές αλλαγές.

Σχετικά με την κυβέρνηση Σημίτη, τόνισε πως, ένα χρόνο μετά τις εκλογές, οι καλοπροαίρετοι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν ότι το κύριο ζήτημα στον τόπο μας είναι πώς, με πιο τρόπο, ο λαός θα ανακόψει τον κατήφορο και θα επιβάλει τη θέλησή του και τα συμφέροντά του σε μια πλουτοκρατία και στον περίγυρό της που στρατολογεί από όλα τα τμήματα του λαού μέσω της ρουσφετολογίας, εξαγοράς και της τρομοκρατίας.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, το πρωί επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης "ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ" όπου ενημερώθηκε από τον πρόεδρό της και τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τα προβλήματα των αγροτών και των συνεταιρισμών. Ακολούθως απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους εργαζόμενους καλώντας τους να αγωνιστούν μαζί με τους αγρότες για τη σωτηρία της αγροτικής οικονομίας και των συνεταιρισμών, γιατί τα συμφέροντά τους είναι κοινά, όπως υπογράμμισε. Το μεσημέρι η Αλ. Παπαρήγα είχε συνάντηση με τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα θεσσαλονίκης κατά του σχεδίου "Ι. Καποδίστριας". Διαβεβαίωσε για τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα κατά των αναγκαστικών συνενώσεων και τους κάλεσε να συνεχίσουν τον αγώνα τους, ανεξάρτητα αν η κυβερνητική πλειοψηφία ψηφίσει το νόμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ