Τετάρτη 1 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"
ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ
στην ελληνική ύπαιθρο

"Οργώνουν" τη χώρα στελέχη του ΚΚΕ, ενημερώνοντας το λαό για τους καταστροφικούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς

"Βράζει" η ύπαιθρος από τις αντιδράσεις ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για κατάργηση 4.000 κοινοτήτων και μετατροπή τους σε δήμους φορομπήχτες - μακρύ χέρι της κυβέρνησης, για το πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής της. Η επιδιωκόμενη παραπέρα συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού, ώστε αυτός να φτάσει στο 8%, από 22% που είναι σήμερα, και η ερήμωση της υπαίθρου, επειδή έτσι προβλέπει ο σχεδιασμός της Ευρωπαϊκής Ενωσης για εξαθλιωμένους φτηνούς εργάτες, συγκεντρωμένους στα αστικά κέντρα, συναντούν ισχυρές αντιστάσεις. Η αποκάλυψη του περιεχομένου του νομοσχεδίου "Ιωάν. Καποδίστριας" προκαλεί αντιδράσεις μεταξύ αιρετών και δημοτών, όχι μόνο στα χωριά, αλλά και στις πόλεις. Τα λαϊκά στρώματα ξεσηκώνονται και απαντούν με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, προετοιμάζοντας παράλληλα το συλλαλητήριο στην Αθήνα, στις 9 του Οκτώβρη.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση σπεύδει να προωθήσει κι άλλα μέτρα σε βάρος της Αυτοδιοίκησης. Ετσι, χτες, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ανακοίνωσε την απόφαση για ανάθεση στους δημάρχους και ρόλου αστυνομικού διευθυντή.

Την ίδια ώρα στελέχη του ΚΚΕ "οργώνουν" τη χώρα, ενημερώνοντας το λαό για τους καταστροφικούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς και καλούν τους εργαζόμενους, ευρύτερα τα λαϊκά στρώματα, στη συγκρότηση ενός πλατιού μετώπου αντίστασης.


ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ