Τετάρτη 1 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Απεργούμε κόντρα στην κυβερνητική πολιτική"

Αγωνιστικό κάλεσμα του Γ. Μαυρίκου σε σύσκεψη σωματείων στη Χαλκίδα

Κάλεσμα συμμετοχής στην πανεργατική 24ωρη απεργία στις 23 Οκτώβρη, απεύθυνε ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Γ. Μαυρίκος, χτες, μιλώντας σε σύσκεψη σωματείων στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας,στα πλαίσια της οργάνωσης της απεργίας. Μεταξύ άλλων τόνισε:

"Η κυβέρνηση, η ΕΕ και ο ΣΕΒ θέλουν να μας πείσουν ότι οι λύσεις στα προβλήματα της εργατικής τάξης θα 'ρθουν μέσα από τον "κοινωνικό διάλογο". Σήμερα όμως όλοι καταλαβαίνουμε και βλέπουμε ότι το παιχνίδι είναι στημένο κι αν μείνουμε με σταυρωμένα χέρια το παιχνίδι αυτό θα μετατραπεί σε Προκρούστη για τις κατακτήσεις και τις σημερινές ανάγκες των εργαζομένων. Τα όσα συζητήθηκαν χτες για την κατάργηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων είναι μόνο η αρχή.

Καλούμε τη ΓΣΕΕ έστω και τώρα να αποχωρήσει από το "διάλογο". Η πείρα από όλη την Ευρώπη λέει ότι όπου τα συνδικάτα νομιμοποίησαν τέτοιες συζητήσεις την πλήρωσαν και οι εργάτες, πρώτα απ' όλα και το ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα.

Για μας οι αντίπαλοι της εργατικής τάξης δεν είναι ανίκητοι. Μπορούμε να αποκρούσουμε τις επιθέσεις. Μπορούμε και να αμυνθούμε και να αντεπιτεθούμε. Και για να περισώσουμε δικαιώματα και για να κατακτήσουμε λύσεις. Ο κάθε αγώνας κάτι θετικό φέρνει, όπως οι αγώνες της αγροτιάς, όπως οι αγώνες των ναυτεργατών, των οικοδόμων κλπ.

Στις 23 Οκτώβρη η κυβέρνηση να καταλάβει ότι δεν παίζουμε. Οτι απεργούμε κόντρα στην πολιτική της. Κόντρα στο συμβιβασμό και την υποταγή. Η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία θα υποχρεώσει σε κλιμάκωση και συντονισμό του αγώνα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ