Τετάρτη 1 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Αγώνας για το μεροκάματο

Με πανναυτεργατικό συλλαλητήριο, αύριο στις 11 το πρωί, απαντούν ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ στο διωγμό των ναυτεργατών από τα πλοία

Την απόφασή τους, να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην εργασία που χτυπιέται κατάκαρδα από τα αντιναυτεργατικά μέτρα κυβέρνησης και εφοπλιστών, καλούνται να διαδηλώσουν οι ναυτεργάτες στην πανναυτεργατική συγκέντρωση, που θα γίνει αύριο Πέμπτη στις 11 το πρωί στη συμβολή της Ακτής Μιαούλη με την 2ας Μεραρχίας. Τη νέα αγωνιστική κινητοποίηση διοργανώνουν τα ναυτεργατικά σωματεία Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού καιΕνωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ".

Με περιοδείες στα καράβια, εξορμήσεις στους δρόμους γύρω από την Ακτή Μιαούλη και στις συνοικίες των δήμων του Πειραιά, οι συνδικαλιστές των δύο σωματείων που διοργανώνουν την αγωνιστική κινητοποίηση, έχουν ριχτεί στη μάχη για την καλύτερη προετοιμασία της από την προηγούμενη βδομάδα. Στα πλαίσια της προετοιμασίας έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 9.30 το πρωί πικετοφορία στους δρόμους του Πειραιά.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εμπορικής ΝαυτιλίαςΣ. Σουμάκης από την αρχή του μήνα έχει "βάλει μπρος" την εφαρμογή των εξαγγελιών του για τον αποδεκατισμό των Ελλήνων ναυτεργατών κατ' αρχήν από τα ποντοπόρα πλοία. Τα μέτρα προωθούνται μέσω του ειδικού νομοθετικού πλαισίου για τη ναυτιλία, αυτού των εγκριτικών πράξεων νηολόγησης.

Τα όσα αναφέρονται στο κείμενο αυτό είναι ακόμα χειρότερα από όσα είχαν εξαγγελθεί αρχικά, αφού ο υπουργός προσθέτοντας ένα... "παραθυράκι" φρόντισε να εξαλείψει και την παραμικρή υποχρέωση για τους εφοπλιστές να απασχολούν ακόμα και αυτούς τους λιγοστούς Ελληνες ναυτεργάτες, που προβλέπονται. Συγκεκριμένα, στην παράγραφο Α2 στο εδάφιο α. αναφέρεται ότι ο προβλεπόμενος ελάχιστος αριθμός Ελλήνων ναυτικών θα καλύπτεται με αλλοδαπούς ναυτικούς αν:"Είναι δύσκολη η ανεύρεση κατάλληλων και ικανών Ελλήνων ναυτικών, οι οποίοι να έχουν τα προσόντα που προβλέπονται από τις αντίστοιχες διατάξεις" ή αν οι Ελληνες ναυτικοί που έχουν τα προσόντα "ζητούν όρους διαφορετικούς από αυτούς που καθορίζονται από τις ελληνικές διατάξεις που ισχύουν, ιδιαίτερα σε σχέση με το μισθολόγιο"!

"Η επίθεση είναι ολομέτωπη. Οι εφοπλιστές πετάνε συναδέλφους από τα καράβια. Τα αντιναυτεργατικά μέτρα του ΥΕΝ "σπάνε κόκαλα"", επισημαίνεται στην κοινή ανακοίνωση των δύο σωματείων και τονίζεται ότι επιβάλλεται όλοι οι ναυτεργάτες να δώσουν το αγωνιστικό τους "παρών" στη συγκέντρωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αδηλο το μέλλον των σπουδαστών (2000-04-01 00:00:00.0)
ΟΧΙ στην αντιναυτεργατική πολιτική (2000-01-22 00:00:00.0)
Αγώνας ενάντια στους "κεφαλομεσίτες" (1998-02-22 00:00:00.0)
Απολογισμός στα μέτρα των εφοπλιστών (1997-09-25 00:00:00.0)
Δυναμικά στον αγώνα (1997-08-12 00:00:00.0)
Σύμβαση - πρόκληση για ναυτεργάτες (1997-08-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ