Τετάρτη 1 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ
Απόλυση συνδικαλιστή!

Τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στο κατάστημα της Λάρισας απέλυσε η επιχείρηση

Σε απόλυση του προέδρου του σωματείου των εργαζομένων Γιάννη Καραμπούζη προχώρησε ο εκπρόσωπος του "Πράκτικερ" στη Λάρισα, Α. Φανακίδης.Την απόλυση του εργαζομένου καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων "PRAKTIKER HELLAS", το οποίο ζητά την επαναπρόσληψη του απολυμένου κι αναφέρεται και σε άλλα κρούσματα σε βάρος εργαζομένων από την ίδια εταιρία, όπως στο κατάστημα του Ελληνικού, όπου ο εκπρόσωπος της εταιρίας κ. Μποζοβίτης προσέβαλε και άσκησε ψυχολογική βία σε ταμία, σε ώρα εργασίας, η οποία έπαθε νευρικό κλονισμό.

Στο κατάστημα της Λάρισας η διεύθυνση είχε επιχειρήσει το Μάρτη του 1995 να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς, επιβάλλοντας στην πλειοψηφία των εργαζομένων να δουλεύει αντί για οχτάωρο,εξάωρο και τετράωρο με ταυτόχρονη μείωση των αποδοχών.Μετά την παρέμβαση του νεοσύστατου τότε σωματείου του συλλόγου υπαλλήλων - εμποροϋπαλλήλων Λάρισας, τα μέτρα ανακλήθηκαν. Ο διευθυντής συνέχισε, όμως, να εφαρμόζει εσωτερικό κανονισμό με ερωτηματολόγιο και βαθμολογία αξιολόγησης των εργαζομένων, με κριτήρια τις περισσότερες πωλήσεις και στόχο την εντατικοποίηση. Στις 19 Σεπτέμβρη προσπάθησε να μη γίνουν εκλογές στο σωματείο, αλλά απέτυχε γιατί οι εργαζόμενοι πήραν μαζικά μέρος σ' αυτές. Δυο μέρες πριν τις εκλογές έδωσε στον Γ. Καραμπούζη το χαρτί της απόλυσής του να το υπογράψει,εκβιάζοντάς τον ότι αν δεν το κάνει θα διαδώσει πως έκλεψε πράγματα από το κατάστημα! Και δύο μέρες μετά τις εκλογές - και παρά το γεγονός ότι ο εν λόγω εργαζόμενος εκλέχτηκε πρόεδρος του σωματείου - του έστειλε με δικαστικό κλητήρα στο σπίτι του την απόλυσή του.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του "Πράκτικερ", ο Β. Σταμουλάκης,πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων - εμποροϋπαλλήλων Λάρισας και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου της πόλης, δήλωσε στο "Ρ": "Με την εισβολή των πολυεθνικών στην ελληνική αγορά, τα προβλήματα των εργαζομένων στο εμπόριο οξύνθηκαν. Υπάρχουν οι προτάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος για το ωράριο και τις εργασιακές σχέσεις, καθώς και για τις επιθεωρήσεις εργασίας που δίνουν λύσεις σ' αυτά. Στις ενέργειές τους οι μεγαλοεργοδότες βρίσκουν συμπαραστάτες την κυβέρνηση, τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές και τους συνοδοιπόρους τους. Βρίσκουν, όμως, απέναντί τους τους εργαζόμενους, που θ' αγωνιστούν για να μην περάσει ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία, η καταπάτηση των δικαιωμάτων τους και η προσβολή της προσωπικότητάς τους".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμώνουν την οργάνωση για να αποκρούσουν απολύσεις και διώξεις (2021-10-06 00:00:00.0)
Δεκάδες σωματεία απαιτούν την άμεση ανάκλησή της (2012-04-04 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2011-06-07 00:00:00.0)
«Σχόλασε» άλλες δυο εργαζόμενες! (2010-04-01 00:00:00.0)
Μπλόκο στο μπαράζ απολύσεων (2005-11-23 00:00:00.0)
Απολύσεις στο ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ Λάρισας (1997-12-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ