Τετάρτη 1 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΙΝΙΟΝ
Αγωνιστική αλληλεγγύη

Σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου το υπουργείο Εργασίας. Συγκέντρωση συμπαράστασης διοργανώνουν αύριο σωματεία της Αθήνας, ενώ τρίωρη στάση εργασίας κήρυξε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων

Την έλλειψη της δυνατότητας της κυβέρνησης να παρέμβει ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, πρόβαλε χτες ο υφυπουργός Εργασίας Χ. Πρωτόπαπας,συναντώντας τους εργαζόμενους του ΜΙΝΙΟΝ, στους οποίους εξέφρασε και την... κατανόησή του στο πρόβλημα και την αγωνία τους. Η προκλητική στάση του υφυπουργού προκάλεσε την αγανάκτηση των εργαζομένων του ΜΙΝΙΟΝ που κατέληξαν με πορεία στο υπουργείο Εργασίας στα πλαίσια τρίωρης στάσης εργασίας που ξεκίνησε από τις 9 το πρωί. Ο υφυπουργός σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου, διαπίστωσε και την... ασυδοσία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας!

Ηταν όμως και αποκαλυπτικός όταν δήλωνε στο Σωματείο: "Είναι ιδιώτης, δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Οταν ο εργαζόμενος πήγαινε στο ΜΙΝΙΟΝ ήξερε ότι είναι ιδιωτική επιχείρηση. Δεν υπάρχουν πολιτικές λύσεις, θέλω να περιοριστώ στα καθήκοντά μου. Εσείς μπορεί να πιστεύετε σε άλλη οικονομία".Η μεταφορά των όσων είπε ο υφυπουργός στους συγκεντρωμένους εργαζόμενους εκτίναξε στα ύψη την οργή τους, αλλά και τη διάθεσή τους να αγωνιστούν ως το τέλος για τη συνέχιση της λειτουργίας του καταστήματος, για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων τους και για να προχωρήσει άμεσα ο διαχειριστικός έλεγχος. Συνέχισαν την πορεία τους προς το κατάστημα με ακόμα μεγαλύτερο παλμό, δονώντας το κέντρο της Αθήνας με συνθήματα όπως "Θέλουμε δουλιά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η εργοδοσία" και "Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι".

Φτάνοντας εκεί επέστρεψαν στις θέσεις τους, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για αύριο Πέμπτη, οπότε και πραγματοποιείται στις 7μμ συγκέντρωση συμπαράστασης των σωματείων της Αθήνας έξω από το ΜΙΝΙΟΝ.Εξάλλου για αύριο ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας από τις 6μμ έως τις 9μμ για όλα τα καταστήματα της Αθήνας και καλεί τους εργαζόμενους στο εμπόριο να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση αλληλεγγύης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ενώ τα χρονικά περιθώρια για την εξεύρεση λύσης στενεύουν και ο αγώνας των εργαζομένων κλιμακώνεται και έχει τη συμπαράσταση δεκάδων σωματείων της Αθήνας, η πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΠΑΣΚΕ), όχι μόνο απουσιάζει απ' αυτόν τον αγώνα, αλλά θέτει και προϋποθέσεις ακόμα και για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης προς το Σωματείο του ΜΙΝΙΟΝ!

Δίπλα στους εργαζόμενους βρέθηκαν και χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης,ο γραμματέας του ΕΚΑ Π. Σοφός,η πρόεδρος του Σωματείου Κλάδων Ενδυσης Χριστίνα Τσεντούρου,ο Γ. Σκιαδιώτης, μέλος της διοίκησης του ΕΚΑ και εκπρόσωποι του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

  • Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων εκφράζει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετάσχουν στην αυριανή συγκέντρωση.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν το βάζουν κάτω (1999-12-09 00:00:00.0)
Αστυνομική βία σε συνδικαλιστή (1999-12-08 00:00:00.0)
"Αναλάβετε τις ευθύνες σας"! (1998-05-22 00:00:00.0)
Σε επιφυλακή οι εργαζόμενοι του ΜΙΝΙΟΝ (1997-09-24 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη ζητούν οι εργαζόμενοι στο ΜΙΝΙΟΝ (1997-08-29 00:00:00.0)
Στάσεις εργασίας σε Αθήνα - Πειραιά (1996-02-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ