Παρασκευή 3 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ
Αναγκαία η ανάδειξή της σε πρωτοπόρο πλειοψηφικό ρεύμα

Σύσκεψη αντιπροσώπων της παράταξης ενόψει του συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας

Η ανάγκη να αναδειχτεί η ΕΣΑΚ σε πρωτοπόρο πλειοψηφικό ρεύμα σε κάθε τόπο δουλιάς και σωματείο,επισημάνθηκε στην προχτεσινή σύσκεψη της παράταξης, όπου συμμετείχαν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της παράταξης για το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Η σύσκεψη είχε στόχο την καλύτερη προετοιμασία των δυνάμεων της ΕΣΑΚ ενόψει του 22ου απολογιστικού Συνεδρίου του ΕΚΑ,αλλά και της πανελλαδικής - πανεργατικής 24ωρης απεργίας στις 23 Οκτώβρη.

Στην εισηγητική του ομιλία ο Γ. Σκιαδιώτης,γραμματέας της Τοπικής Επιτροπής Αθήνας της ΕΣΑΚ, επισήμανε - μεταξύ άλλων - ότι η κυβέρνηση χρησιμοποίησε την περίοδο του καλοκαιριού για να προωθήσει παραπέρα τη φιλομονοπωλιακή πολιτική της, ψηφίζοντας μια σειρά νομοσχέδια και ταυτόχρονα συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα. Σημείωσε ότι η επίθεση αυτή συνοδεύτηκε από μια οργανωμένη ιδεολογικοπολιτική παρέμβαση κυβέρνησης και άρχουσας τάξης, που παρουσιάζει τα συμφέροντα του κεφαλαίου σαν "νομοτέλειες".

"Αποκορύφωμα - είπε - αυτής της πρακτικής είναι ο διαβόητος "κοινωνικός διάλογος", που τον χρησιμοποιούν σαν δημοκρατικό άλλοθι των αντιλαϊκών τους αποφάσεων". Υπογράμμισε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα οι ενέργειες της πλειοψηφίας της διοίκησης του ΕΚΑ δεν ξέφυγαν απ' τη λογική του "εταιρισμού", διευκολύνοντας με την τακτική της την κυβέρνηση και την εργοδοσία και ότι ήταν ελάχιστες και σε επιμέρους ζητήματα οι θετικές αποφάσεις που πήρε.

Αναφερόμενος στη δράση της παράταξης, σημείωσε ότι οι ΕΣΑΚίτικες δυνάμεις έδωσαν και δίνουν τη μάχη υπεράσπισης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στους χώρους δουλιάς και αντιπάλεψαν την απάτη του "κοινωνικού διαλόγου". Τέλος, τόνισε την ανάγκη να ενδυναμώσει παραπέρα η παρέμβαση των ΕΣΑΚιτών στους χώρους δουλιάς, στην κατεύθυνση να αναδειχτεί η ΕΣΑΚ σε πρωτοπόρο πλειοψηφικό ρεύμα και για τη δημιουργία μετώπου πάλης, για την απόκρουση της αντιλαϊκής - αντεργατικής πολιτικής.

Ο Π. Σοφός,στέλεχος της παράταξης και γεν. γραμματέας του ΕΚΑ, κάλεσε τους ΕΣΑΚίτες να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας. Να συμβάλουν αποφασιστικά ώστε να εκφραστεί με αγωνιστικό τρόπο η αγανάκτηση των εργαζομένων και να πρωτοστατήσουν για την παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Στη συζήτηση που ακολούθησε μεταφέρθηκε πλούσια εμπειρία για τη δράση της παράταξης στους διάφορους χώρους και εκφράστηκε η θέληση και η απόφαση όλων να συνεχίσουν ακόμα πιο αποφασιστικά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΟΛΑ για τη συγκρότηση του μετώπου πάλης (1998-06-16 00:00:00.0)
Πιο δυνατά για ισχυρό μέτωπο πάλης (1998-06-14 00:00:00.0)
Με αισιοδοξία στο συνέδριο του ΕΚΑ (1998-05-20 00:00:00.0)
Πρώτος ο Ενιαίος Αγωνιστικός Συνδυασμός (1998-05-19 00:00:00.0)
Σύσκεψη της ΕΣΑΚ ιδιωτικών υπαλλήλων (1996-02-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ