Κυριακή 12 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΞΙΚΟ
Δεκάδες νεκροί από τον τυφώνα "Πολίν"

ΑΚΑΠΟΥΛΚΟ.-

Εκατόμβη νεκρών στο νότιο Μεξικό. Ο τυφώνας "Πολίν" προκάλεσε επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και λασπο-πλημμύρες, με αποτέλεσμα το θάνατοπολλών δεκάδων ανθρώπων, 50.000 άστεγες οικογένειες και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές!

Από χτες το πρωί, εκατοντάδες μέλη σωστικών συνεργείων ψάχνουν με φτυάρια και με χέρια για να εντοπίσουν τις σορούς των θυμάτων του τυφώνα "Πολίν", που έθαψε κάτω από τη λάσπη και τα ερείπια το τουριστικό θέρετρο του Ακαπούλκο.

Σύμφωνα με τις αρχές, περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους στην επαρχία Γκερέρο. Μέχρι στιγμής έχουν καταμετρηθεί 140 νεκροί, η κυβέρνηση όμως παραδέχεται ότι εκατοντάδες άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. Πάντως, χτες τα ξημερώματα, ανώτατοι αξιωματούχοι του Ερυθρού Σταυρού στην Πόλη του Μεξικού αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που μετέδιδαν πως οι νεκροί από τον τυφώνα "Πολίν" στις Πολιτείες Γκερέρο και Οαξάκα ξεπερνούν τους 400.

Ο Πρόεδρος του Μεξικού, Ερνέστο Ζεντίγιο, διέκοψε την επίσκεψή του στη Γερμανία και επέστρεψε στη χώρα για να επιβλέψει την επιχείρηση παροχής βοήθειας στους πληγέντες. Περισσότεροι από 6.000 στρατιώτες επιστρατεύτηκαν για το έργο της διάσωσης και ο Ερυθρός Σταυρός έστειλε φορτηγά με τόνους ιατροφαρμακευτικής βοήθειας.

Ο υπουργός Αμυνας του Μεξικού, Ενρίκε Θερβάντες, δήλωσε ότι στρατιωτικά αεροσκάφη μετέφεραν 130 τόνους αποστειρωμένου νερού και φαρμάκων σε απομακρυσμένα χωριά της επαρχίας Γκερέρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ