Πέμπτη 9 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Λαϊκή κατακραυγή

Πληθώρα ανακοινώσεων καταδίκης της κυβερνητικής πρακτικής, από μαζικούς φορείς και σωματεία ολόκληρης της χώρας

Μαζικά καταδικάζουν την πρωτοφανή επιχείρηση τρομοκράτησης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση σε βάρος των αγροτών, δεκάδες μαζικοί φορείς και σωματεία εργαζομένων από όλη τη χώρα.

Η προχτεσινή προκλητική απόφαση του δικαστηρίου της Αρτας, για δήμευση γεωργικών μηχανημάτων αγροτών, έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών και αντιδράσεων. Μέσα από τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν χτες δεκάδες μαζικοί φορείς της χώρας, εκφράζεται ο αποτροπιασμός για τα νέα πολιτικά ήθη που εγκαινιάζει η κυβέρνηση των "εκσυγχρονιστών" με την εφαρμογή της κρατικής τρομοκρατίας! Συγχρόνως, υπογραμμίζεται ότι τα σχέδια αυτά θα ανατραπούν από τον ενωμένο και μαζικό αγώνα των εργαζομένων.

Το Συνδικάτο Μετάλλου

"Η καταδίκη των αγροτών και η δήμευση της περιουσίας και των μηχανημάτων τους, δείχνει το αποκρουστικό πρόσωπο της κυβέρνησης και των υπαλλήλων", τονίζουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Αθήνας "ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ".Και υπογραμμίζουν ότι "η απαράδεκτη αυτή απόφαση δεν αφορά μόνο τους αγρότες, είναι σαφές μήνυμα της κυβέρνησης, των βιομηχάνων και των πολυεθνικών της ΕΕ, απέναντι σ' όσους το διάστημα αυτό αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική". Μπροστά σ' αυτή τη νέα επίθεση, καταλήγουν, από τους μηχανισμούς καταστολής και παρακολούθησης, θα απαντήσουμε με τον ενωμένο αγώνα μας.

Η Ομοσπονδία Λογιστών

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζουν την προσπάθεια τρομοκράτησης και πλήρους υποταγής των αγροτών, αλλά και των εργαζομένων τα μέλη του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ).Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι "η προσπάθεια επαναδραστηριοποίησης του συνδικαλιστικού της Ασφάλειας, όπως αυτό αποδείχτηκε το τελευταίο διάστημα και του μαζικού φακελώματος που προβλέπει η "Σένγκεν", αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην καταστρατήγηση του συνόλου σχεδόν των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του ελληνικού λαού".

Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου

"Τέτοιες φασιστικές ενέργειες μας οπλίζουν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για την ανάπτυξη κοινής πάλης εργατών - αγροτών για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής", επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ζακύνθου.

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου,επίσης, με ανακοίνωσή του καταδικάζει την αντιδημοκρατική ενέργεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η οποία, προκειμένου να περάσει την πολιτική που της υπαγορεύουν τα μεγάλα αφεντικά σε ΕΕ και ΗΠΑ, δε διστάζει να καταφύγει στα πιο αυταρχικά - αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και των αγροτών. Η απόφαση αυτή, τονίζουν, της δέσμευσης των γεωργικών μηχανημάτων, αποτελεί άλλη μια κλιμάκωση των διώξεων σε βάρος των αγροτών. Και καταλήγουν οι υπάλληλοι του Αγρινίου, στην ανακοίνωση: "Επισημαίνουμε την ανάγκη της πιο στενής και ενωτικής συνεργασίας των κοινωνικών ομάδων και φορέων, για τη συγκρότηση ενός ισχυρού αντιμονοπωλιακού μετώπου πάλης ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της λιτότητας, της ανεργίας και του αυταρχισμού".

Οι φορείς της Φωκίδας

Την προκλητική και τρομοκρατικού χαρακτήρα απόφαση του δικαστηρίου της Αρτας, καταδικάζουν φορείς και εκπρόσωποι φορέων της Φωκίδας. "Δηλώνουμε, τονίζεται στην ανακοίνωση, ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των αγροτών και όλων των εργαζομένων που αγωνίζονται ενάντια στη λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων. Δε θα επιτρέψουμε την ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων και την επιχείρηση τρομοκράτησης, βίας και εκβιασμών που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση".

Την ανακοίνωση υπογράφουν: Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φωκίδας, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χρισσού Γ. Κόζαρης, ο Α. Ανδρίτσος, πρόεδρος Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Φωκίδας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Φωκίδας, ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Φωκίδας, ο Δ. Μανιτάρης, πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Συνεργείων Φωκίδας, ο Γ. Γκελαούζος, πρόεδρος του Σωματείου Μεταλλωρύχων της ΑΜΕ, ο Θ. Αγγελέτος αναπλ. γραμ. Εργατικού Κέντρου Φωκίδας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αμφισσας Χρ. Κουφάλης και Λ. Γκούνης, ο Τ. Καψάλης, πρόεδρος συνδέσμου ηλεκτρολόγων εγκαταστάσεων Φωκίδας, ο πρόεδρος του παραρτήματος της ΟΤΟΕ Φωκίδας, η Ελ. Αρμάου, αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Φωκίδας, οι Ν. Αγγελόπουλος και Ι. Κόζαρης, κοινοτικοί σύμβουλοι Χρισσού, το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Αμφισσας, η ΝΑΣ Φωκίδας, η τοπική επιτροπή ΕΣΑΚ Φωκίδας.

Η Επιτροπή του ΔΣΑ

Η Επιτροπή κατά της Ποινικοποίησης των Κοινωνικών Αγώνων που λειτουργεί στα πλαίσια του ΔΣΑ και αποτελείται από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Π. Γαλετσέλλη,Β. Δημόπουλο,Ε. Κουρή και Δ. Σαραφιανό σε ανακοίνωσή της επισημαίνει τον ολισθηρό δρόμο, όπου η Δικαιοσύνη πορεύεται, μετά και από την τελευταία απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αρτας για εφαρμογή του άρθρου 76 του Ποινικού Κώδικα, με την οποία δημεύονται αγροτικά μηχανήματα οι ιδιοκτήτες των οποίων συμμετείχαν στις αγωνιστικές αγροτικές κινητοποιήσεις.

Το ζήτημα είναι περισσότερο από σοβαρό. Στην κυριολεξία θέτει σε κίνδυνο κεφαλαιώδη συνταγματικά δικαιώματα που έχουν να κάνουν με τη διεκδίκηση ικανοποίησης βασικών δικαιωμάτων των πολιτών, μεταξύ των οποίων και το δικαίωμα στη ζωή που είναι συνυφασμένο με το δικαίωμα στην εργασία και το δικαίωμα αξιοποίησης του προϊόντος της εργασίας.

Η Επιτροπή καλεί κάθε επιστήμονα - νομικό, αλλά και γενικότερα κάθε πολίτη να εκδηλώσει και διαδηλώσει την αντίθεσή του σε τέτοια φαινόμενα που υπερβαίνουν τα όρια, μέσα στα οποία πρέπει να κινείται κάθε θεσμός, δηλαδή και η Δικαιοσύνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ