Πέμπτη 9 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιχείρηση ναρκο-υποταγής της νεολαίας

Η απάντηση της νεολαίας σε όλους τους δήθεν υπερασπιστές της ελευθερίας του ατόμου πρέπει να είναι το δυνάμωμα του αγώνα για όλα όσα μας ανήκουν, τονίζει το ΚΣ της ΚΝΕ

"Η επιχείρηση ναρκο-υποταγής της νεολαίας μπαίνει σε νέα ακόμη πιο επικίνδυνη φάση. Το χορό σέρνει, όπως πάντα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και πίσω του ακολουθούν όλοι οι υπόλοιποι "εκσυγχρονιστές" της κοινωνίας, οι οποίοι ετοιμάζονται να καταθέσουν και σχετική πρόταση νόμου για την αποποινικοποίηση της χρήσης και το διαχωρισμό των εξαρτησιογόνων ουσιών σε "μαλακές" και "σκληρές"".

Τα παραπάνω επισημαίνει σε χτεσινή ανακοίνωσή του το ΚΣ της ΚΝΕ και τονίζει: "Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά όλους αυτούς που μας καλούν να συμβιβαστούμε με το πρόβλημα - ένα πρόβλημα που το σύστημα που υπηρετούν γεννά και συντηρεί - και να αποδεχτούμε τη φυγή από την πραγματικότητα, την εξάρτηση και την υποταγή σαν τρόπο ζωής. Καταδικάζουμε τη νέα προκλητική επίθεση που εξαπέλυσε ο Γ. Παπανδρέου, ζητώντας ούτε λίγο ούτε πολύ την ελεύθερη - "ελεγχόμενη" το λέει - χορήγηση ηρωίνης από το κράτος, τη μετατροπή του δηλαδή, με έμμεσο τρόπο, σε έμπορο ναρκωτικών".

"Είναι σίγουρο - σημειώνεται - ότι η άρχουσα τάξη φοβάται τη νέα γενιά. Φοβάται ότι αυτή η άνευ προηγουμένου επίθεση στα δικαιώματά μας, η καθιέρωση του νόμου της ζούγκλας που επιχειρεί να επιβάλλει το μεγάλο κεφάλαιο, έχοντας στο στόχαστρό του πρώτα και κύρια τα δικαιώματα της νεολαίας, δεν πρόκειται να περάσει χωρίς να συναντήσει τη μαχητική αντίδρασή της. Ξέρουν καλά ότι όλο και περισσότερα τμήματα νέων ριζοσπαστικοποιούνται, ότι φουντώνει η αγανάκτηση απέναντι στην πολιτική τους".

Το ΚΣ της ΚΝΕ επίσης στην ανακοίνωσή του τονίζει: "Γι' αυτό κάνουν ό,τι μπορούν ώστε αυτή η αγανάκτηση να στραφεί σε δρόμους αδιέξοδους και ανώδυνους για την κυριαρχία τους, μακριά από την οργανωμένη αμφισβήτηση της αντιλαϊκής πολιτικής τους. Γι' αυτό παρουσιάζουν σαν νέο και καινοτόμο ό,τι πιο αντιδραστικό έχει ακουστεί μέχρι τώρα. Θέλουν τη νεολαία παγιδευμένη στα γρανάζια της εξάρτησης, να αναζητά εναγωνίως τη δόση που θα μεταφέρει σε έναν φανταστικό κόσμο, καταδικασμένη σε θάνατο και όχι στο δρόμο του αγώνα, της οργανωμένης πάλης και της διεκδίκησης των δικαιωμάτων της, που θα οδηγήσει στο θάνατο το δικό τους εκμεταλλευτικό σύστημα. Σε αυτή την ενορχηστρωμένη επίθεση στο νου και τη συνείδηση της νεολαίας, το βασικό ρόλο έχει αναλάβει ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ και πίσω του ακολουθούν όλων των ειδών οι "εκσυγχρονιστές", είτε φοράνε "δεξιό" είτε "αριστερό" καπέλο".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Η απάντηση της νεολαίας σε όλους αυτούς τους δήθεν υπερασπιστές της προσωπικής ελευθερίας του ατόμου πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική: Δυνάμωμα του αγώνα για όλα όσα μας ανήκουν. Για τα δικαιώματά μας στη μόρφωση, στη δουλιά, στον αθλητισμό, στην ψυχαγωγία. Για το δικαίωμά μας στη ζωή και το μέλλον, το οποίο αμφισβητούν με λόγια και με έργα οι υποτακτικοί των Βρυξελλών, οι εντολοδόχοι των πολυεθνικών. Εμπρός λοιπόν στη μάχη ακόμα πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά, να τους χαλάσουμε τα σχέδια".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με πυξίδα τον αγώνα, τη ρήξη, την ανατροπή (2008-12-16 00:00:00.0)
Φτάνει πια! (2007-08-25 00:00:00.0)
Τιμάμε την Σωτηρία και συνεχίζουμε στα βήματά της (2000-07-26 00:00:00.0)
Παρωδία με "συνέδρους" διορισμένους (1998-04-17 00:00:00.0)
Στα βήματα της Σωτηρίας (1996-07-25 00:00:00.0)
Κι άλλο "ευχαριστώ"! (1996-02-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ