Παρασκευή 17 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟΔΗΜΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
Παρωδία με "συνέδρους" διορισμένους

Καταγγελία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ

"Συνέδριο" παρωδία, με διορισμένους πρασινογάλαζους "συνέδρους" στην πλειοψηφία τους, αποδείχτηκε ότι ήταν το Α Συνέδριο Νεολαίας Απόδημου Ελληνισμού, της περιφέρειας Ευρώπης, όπως καταγγέλλει το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ με ανακοίνωσή του. Το Συνέδριο έγινε στις 10-11-12 του Απρίλη στη Θεσσαλονίκη.

"Ενα συνέδριο προσανατολισμένο σ' ένα τυφλό εθνικιστικό μίσος προς τους "βαρβάρους" που απειλούν τη χώρα μας. Με έναν άκρατο αντικομμουνισμό για την προσφορά των σοσιαλιστικών χωρών στην ειρήνη και τη φιλία στην Ευρώπη. Ενα συνέδριο, που επιχείρησε να βγάλει απ' τις αράχνες του σκοταδισμού τα κηρύγματα για τη "Μεγάλη Ελλάδα"", καταγγέλλει το ΚΣ της ΚΝΕ στην ανακοίνωση, σημειώνοντας: "Ετσι παρακολουθήσαμε μια παρέλαση υπουργών, βουλευτών, διαφόρων παρατρεχάμενων της κυβέρνησης να προσπαθούν να πείσουν εαυτούς και αλλήλους ότι οι ελληνοτουρκικές διαφορές αποτελούν το μοναδικό πρόβλημα των νέων μεταναστών".

Το ΚΣ της ΚΝΕ επισημαίνει ότι στο συνέδριο καμία αναφορά δεν έγινε για τα "ευχαριστώ" του Κ. Σημίτη προς τους Αμερικανούς, για την πολιτική των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο, που επιβάλλουν Αμερικανοί και Ευρωπαίοι "σύμμαχοί μας". Για τον οικονομικό στραγγαλισμό του παραμεθόριου τόξου Αιγαίου - Θράκης, που οδηγεί χιλιάδες νέους σε μια νέα μετανάστευση. Και φυσικά καμία αναφορά για τα πραγματικά και μεγάλα προβλήματα των νέων μεταναστών, της παιδείας, της ανεργίας, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Για τις προοπτικές, αν υπάρχουν, του επαναπατρισμού, για το τι μέλλον περιμένει τους νέους μετανάστες στην πατρίδα τους. "Ολα αυτά ήταν αναμενόμενα, αφού η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει ένα ανελέητο κυνηγητό ενάντια στα δικαιώματα των "γηγενών" νέων για μόρφωση, δουλιά", τονίζει το ΚΣ.

"Οι εκσυγχρονιστές βέβαια, αναφέρει το ΚΣ, είναι και γνωστοί "δημοκράτες". Ετσι δεν περιορίστηκαν μόνο στο διορισμό των "συνέδρων", αλλά και στη διακίνηση γαλαζοπράσινων λιστών για την εκλογή του 9μελούς συμβουλευτικού οργάνου. Και αφού "εκλέχτηκε" δεν τους άρεσε και πολύ, γι' αυτό και διόρισαν έναν αντιπρόσωπο της αρεσκείας τους στη θέση του τελευταίου "εκλεγμένου". Εφτιαξαν έτσι ένα όργανο - μαριονέτα της κυβέρνησης, γλάστρα της πολιτικής της".

"Θαυμάστε τους, λοιπόν! Κυβέρνηση και μεταναστοπατέρες τύπου Αθενς - Ασλανίδη έχουν ήσυχη την εκσυγχρονιστική συνείδησή τους ότι επιτέλεσαν άψογα το ρόλο τους για ένα συνέδριο ευνουχισμού του νεολαιίστικου μεταναστευτικού κινήματος. Λογάριασαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Οι νέοι μετανάστες με τους αγώνες τους θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα προβλήματά τους, μαζί με όλους τους μετανάστες, μαζί με όλους τους εργαζόμενους. Χαλώντας έτσι τη σούπα που προσπάθησαν να φτιάξουν οι εκσυγχρονιστές και οι παρατρεχάμενοι τους, τύπου Συνεδρίου Απόδημου Ελληνισμού", καταλήγει το ΚΣ της ΚΝΕ στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ