Παρασκευή 17 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κυβερνητική η ευθύνη για το Κρυονέρι

Δεν μπορούν να γνωστοποιηθούν στοιχεία ή να ελεγχθεί το δικαστήριο για απόφαση που ακόμη εκκρεμεί. Την απάντηση αυτή έδωσε με χτεσινή επιστολή του ο πρόεδρος του Ε Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) Μ. Δεκλερής στον υπουργό Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλο,με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε με την απόφαση του δικαστηρίου για τους πυλώνες της ΔΕΗ στο Κρυονέρι και τις επικρίσεις που δέχτηκε ο πρόεδρος του Ε Τμήματος από διάφορους κυβερνητικούς παράγοντες.

Συγκεκριμένα, είχαν εκφραστεί επικρίσεις κατά του προέδρου του Ε Τμήματος του ΣτΕ ότι άργησε να εκδοθεί η απόφαση για τη διέλευση δικτύου υψηλής τάσης της ΔΕΗ, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλος γι' αυτό το λόγο είχε ζητήσει εξηγήσεις από τον Μ. Δεκλερή. Ουσιαστικά, η κυβέρνηση προσπάθησε να μεταφέρει τις δικές της ευθύνες για το "μπλακ άουτ" της ΔΕΗ στο ΣτΕ.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι τα "σύννεφα" που είχαν εμφανιστεί στις σχέσεις υπουργού Δικαιοσύνης και προέδρου του Ε Τμήματος του ΣτΕ φαίνεται να διαλύονται και να μην κινηθεί θέμα πειθαρχικού ελέγχου κατά του δικαστή Μ. Δεκλερή. Η διαμάχη μεταξύ των δύο ανδρών θα μείνει στην ανταλλαγή επιστολών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης δε θα προχωρήσει σε πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του ανώτατου δικαστή, αλλά θα αποστείλει επιστολή μετά το Πάσχα που θα έχει χαρακτήρα επίπληξης.

Στην επιστολή του ο Μ. Δεκλερής υπενθυμίζει ότι το ΣτΕ δεν ανέστειλε την εκτέλεση του σχεδιασμού της ΔΕΗ και ουσιαστικά αποποιείται τις ευθύνες που η κυβέρνηση υποκριτικά θέλησε να τις επιρρίψει στο ΣτΕ για το "μπλακ άουτ" της ΔΕΗ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ