Παρασκευή 17 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΕ - ΟΤΑ
Καταδικάζει τα ρατσιστικά φαινόμενα

Τα φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού, που το τελευταίο διάστημα παρουσιάστηκαν στη χώρα μας, καταδικάζει με ψήφισμά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

"Σημαντική ευθύνη, τονίζεται στο ψήφισμα, για την έξαρση αυτή φέρουν μέρος των ΜΜΕ, διάφοροι πολιτικοί και κοινωνικοί παράγοντες του τόπου ή εκκλησιαστικοί παράγοντες, καθώς και εκλεγμένοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η εγκληματικότητα στη χώρα μας δεν μπορεί να αποδοθεί μονομερώς στους Αλβανούς και γενικότερα στους μετανάστες. Η αύξηση της ανεργίας, η οικονομική ανέχεια, το περιθώριο και η κρίση της κοινωνίας μας συνολικότερα είναι οι αιτίες για αυτά τα φαινόμενα.

Η αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων στη βάση της εξασφάλισης ίσων δικαιωμάτων για τους οικονομικούς μετανάστες μπορούν να συμβάλουν στον περιορισμό της εγκληματικότητας.

Καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και τους εργαζόμενους ιδιαίτερα σ' αυτήν, σκεφτόμενοι και τα εκατομμύρια Ελληνες μετανάστες, να βάλουν φραγμό στο ρατσισμό και την ξενοφοβία με τη λήψη των αναγκαίων για τούτο μέτρων.

Μπορεί και πρέπει το συνδικαλιστικό κίνημα να περιφρουρήσει το δικαίωμα στην εργασία, απαιτώντας την τακτοποίηση των οικονομικών προσφύγων, αφού δοθεί πολιτικό άσυλο στους πολιτικούς μετανάστες και να διαφυλάξει τα δημοκρατικά δικαιώματα για εργασία και παραμονή".

Τέλος η ΠΟΕ - ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την ξενοφοβία και τα ρατσιστικά φαινόμενα, που δυστυχώς κάνουν την εμφάνισή τους στη χώρα μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ