Τετάρτη 8 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΛΟΣ
Αναστάτωση από συμπτύξεις τμημάτων

Υπολειτουργούν τα σχολεία στην Ελασσόνα

Η απόφαση των προϊσταμένων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Σχολικών Συμβούλων να συμπτύξουν τμήματα σε δημοτικά σχολεία του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, προκαλεί αναστάτωση στους μαθητές και τους γονείς τους. Σε σύσκεψη γονέων που πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών, στην οποία συμμετείχε και ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών, οι γονείς κατήγγειλαν αυτή την απόφαση και συνέστησαν πενταμελή προσωρινή Επιτροπή Αγώνα, που θα συντονίζει τις ενέργειές τους. Ηδη, μάλιστα, οι γονείς των μαθητών του 20ού και του 39ου Δημοτικών Σχολείων Νέας Ιωνίας, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ενώ σήμερα θα γίνει συνάντηση όλων των γονέων για να εξεταστεί η πορεία των κινητοποιήσεων, σε συνεργασία και με τους δασκάλους.

Στο μεταξύ πολλά σχολεία του νομού υπολειτουργούν επειδή λείπουν δάσκαλοι. Οι προϊστάμενοι της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν έχουν ακόμα τοποθετήσει τους διευθυντές των σχολείων, ούτε έγιναν οι αποσπάσεις και οι αναγκαίες προσλήψεις αναπληρωτών.

Στην Ελασσόνα

Πέρασαν ήδη τρεις βδομάδες από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και το σύνολο, σχεδόν, των σχολείων της επαρχίας Ελασσόνας υπολειτουργούν. Παρά την έγκαιρη παράσταση της ΕΛΜΕ Λάρισας στον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Καραμέτα για την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών, στην Ελασσόνα το πρόβλημα παραμένει. Ο προϊστάμενος επικαλείται τη μη εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων. Οπως αναφέρει με επιστολή του προς το "Ρ" ο Γ. Μπαμπανίκος,μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας, προκύπτουν εύλογα κάποια ερωτήματα γι' αυτή την κατάσταση και συγκεκριμένα:

- Γιατί δεν έγιναν προσλήψεις αναπληρωτών από την αρχή της χρονιάς στις ειδικότητες Αγγλικών, Γαλλικών, Οικονομολόγων και Πληροφορικής;

- Γιατί η υπηρεσία δεν έδωσε άμεση προτεραιότητα στην κάλυψη των κενών στις δέσμες (Λύκεια Καλλιθέας και Λειβαδίου, ΤΕΛ Κρανέας); Και καταλήγει: "Η ποιοτική αναβάθμιση της Παιδείας που ευαγγελίζεται το υπουργείο θα έπρεπε να σημαίνει πρώτα και κύρια την υποχρέωση της πολιτείας για ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ