Τετάρτη 8 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ"
"Μαύρη λίστα" και κινδυνολογία

Ο πρόεδρος του νοσοκομείου ζητά την καθημερινή καταγραφή όσων μετέχουν στις κινητοποιήσεις

Ως "αδικαιολόγητη απουσία" των εργαζομένων απ' τις θέσεις τους θεωρεί την κινητοποίησή τους ο πρόεδρος του "Ευαγγελισμού" Φ. Μήτσης και παραγγέλνει στις διοικητικές υπηρεσίες να τις καταγράφουν σε καθημερινή βάση. Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του νοσοκομείου κινδυνολογεί καθώς, όχι μόνο θεωρεί αδικαιολόγητη την κινητοποίηση των εργαζομένων, αλλάκαι επιζήμια για "τη λειτουργία του Νοσοκομείου, με επακόλουθο να θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των ασθενών".

Σε άλλο σημείο της επιστολής ο Φ. Μήτσης δηλώνει ότι τα αιτήματα των εργαζομένων ικανοποιήθηκαν. Ωστόσο, παραδέχεται σε δεύτερη επιστολή - αφορά τον προγραμματισμό των υπερωριών - ότι το Νοσοκομείο έχει μεγάλη έλλειψη κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού, κάτι που αποτελεί βασικό αίτημα των εργαζομένων.

Στην τελευταία συνάντηση που είχε το προεδρείο του σωματείου εργαζομένων του "Ευαγγελισμού" με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, ο πρόεδρος του ΔΣ έδωσε γραπτή δέσμευση για την καταβολή των υπερωριών, με περικοπή 20%, μέχρι και το τέλος του χρόνου. Για τα υπόλοιπα αιτήματα, όπως πρόσληψη προσωπικού (μόνο στο νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχουν 584 κενές θέσεις και άλλες 100, περίπου, στο παραϊατρικό προσωπικό), χαρακτηρισμός του επαγγέλματος ως ανθυγιεινού και μισθολογική αναβάθμιση των διπλωματούχων νοσηλευτών των ΤΕΙ, είπε πως είναι σε επικοινωνία με το υπουργείο Υγείας. Λόγος, επίσης, δεν έγινε για ένα άλλο αίτημα των εργαζομένων που αφορά την ενσωμάτωση των υπερωριών στο βασικό μισθό.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι, που συνεχίζουν για πέμπτη βδομάδα, δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους. Μάλιστα, σήμερα θα κάνουν τρίωρη στάση εργασίας (10π.μ. - 1μ.μ.). Την ώρα έναρξης της στάσης εργασίας, στις 10 π.μ.,θα συγκεντρωθούν στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου και θα κάνουν πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ