Τρίτη 4 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Διάσκεψη...

ΜΑ ΚΑΛΑ,πουθενά δεν πάνε αυτοί οι "εκσυγχρονιστές", που χειρίζονται την εξωτερική πολιτική της χώρας, δίχως τους Αμερικάνους; Μέχρι και στη Διαβαλκανική Διάσκεψη στην Κρήτη ο Πάγκαλος είχε "ανοιχτή γραμμή" με την Ολμπράιτ!

***

Κι όταν λέμε ανοιχτή γραμμή, το εννοούμε. Ολο στο τηλέφωνο ήταν, για να ακούει τις συμβουλές της "καλής θείας" του έθνους. Το ίδιο, λένε, έκανε και ο Τούρκος ομότιμός του, ο Τζεμ.

***

Κατά τα άλλα, ο Σημίτης θέλει να προεδρεύσει μίας διάσκεψης των βαλκανικών κρατών προκειμένου να χαραχτούν χωρίς παρεμβάσεις οι μελλοντικοί άξονες των σχέσεων των χωρών και της καλής γειτονίας.

***

Με αυτή τη στάση που κρατά η ελληνική κυβέρνηση, τι το θέλανε οι ηγέτες των Βαλκανίων το Ηράκλειο; Δεν πηγαίνανε στη... Νέα Υόρκη να τα ακούσουν κατευθείαν από την πηγή και όχι από μεσάζοντες;

***

Είναι καλή εποχή εκεί τώρα. Κι οι κυρίες των ηγετών θα κάνανε τα ψώνια τους στα εμπορικά κέντρα, θα πήγαιναν και στο Μπροντγουέι...

***

Μια και τις αναφέραμε τις κυρίες, ας ασχοληθούμε με την κ. Γιλμάζ, η οποία, σύμφωνα με όσα μας μεταδίδουν τα τηλεοπτικά κανάλια, μάλλον ασκεί... περισσότερη εξωτερική πολιτική από τον σύζυγό της.

***

Διότι αν δεν έχει νόημα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις το ότι δε βγήκε βόλτα με την Δάφνη Σημίτη, τότε τι έχει νόημα;

***

Σύμφωνα με τις ίδιες μεταδόσεις, λοιπόν, μάλλον το μέλλον της συνύπαρξης Ελλάδας - Τουρκίας, ένας... ελληνοτουρκικός πόλεμος, εξαρτάται από το αν θα βρει ικανοποιητικά τα μαγαζιά του Ηρακλείου η κ. Γιλμάζ.

***

Αν, δε, διχογνωμήσουν με την κ. Δάφνη για κανένα μοντελάκι, ε, τότε μιλάμε για ολοσχερή καταστροφή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ