Τρίτη 4 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μια ακόμη επαλήθευση

Το διαβάσαμε σ' ένα ρεπορτάζ των χτεσινών "Νέων" και το αναφέρουμε, γιατί αποτελεί μια ακόμη χεροπιαστή δικαίωση των όσων εκτιμούσε και κατάγγελλε από χρόνια το ΚΚΕ.

Σημειώνει, λοιπόν, το ρεπορτάζ: "Πριν από 25 χρόνια, σε μια πανηγυρική συνεδρίαση του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Παιγνιδιών, ο τότε πρόεδρος Νίκος Λύρας ανακοίνωνε στους παρευρισκόμενους, ότι "τα παιγνίδια της δικής μας (ελληνικής) παραγωγής, καλύπτουν έως και το 95% της ελληνικής αγοράς".Για πολλούς και διάφορους λόγους, εκείνο το 95% σήμερα έχει φτάσει στο 25%. "

Λίγο ο εντεινόμενος συνεχώς καπιταλιστικός ανταγωνισμός, η συγκέντρωση και συγκεντροποίηση κεφαλαίων και κερδών, λίγο η ένταξη της χώρας στον... παράδεισο της αγοράς των εκατοντάδων εκατομμυρίων της τότε ΕΟΚ, λίγο οι δεκαετίες των "γαλαζοπράσινων" πολιτικών της σκληρής μονόπλευρης λιτότητας, λίγο και τα τελευταία "φρούτα" της "παγκοσμιοποίησης", της "απελευθέρωσης", κλπ., κλπ., κι ένας εύρωστος κλάδος της ελληνικής οικονομίας πήρε κι αυτός την κάτω βόλτα. Μια εικόνα, που δεν είναι, δυστυχώς, καθόλου ασυνήθιστη για την ελληνική πραγματικότητα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ