Τρίτη 4 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ας είναι σίγουροι

"Οι μάσκες έπεσαν!" έλεγε την περασμένη βδομάδα ο τίτλος του σχετικού, με τον "κοινωνικό διάλογο" ρεπορτάζ του "Ρ", και είχε απόλυτο δίκιο. Το πραγματικό, βαθιά αντεργατικό και αντιλαϊκό πρόσωπο του "διαλόγου" - παγίδα, που έστησαν από κοινού κυβέρνηση, βιομήχανοι και πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, αποκαλύπτεται πλέον σε όλη του τη... μεγαλοπρέπεια. Το περιεχόμενο του κειμένου, στο οποίο φαίνεται να συγκλίνουν οι... διαλεγόμενοι, δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία. Οι μέχρι σήμερα κατακτήσεις και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων πετσοκόβονται. Ακόμη και αυτό το 8ωρο. Τα πάντα υποτάσσονται στη λογική της διαβόητης "ευελιξίας" ή, με άλλα λόγια, στις εκάστοτε απαιτήσεις και ορέξεις των μεγαλοεργοδοτών και, βέβαια, στη μεγιστοποίηση της άγριας εκμετάλλευσης και της αύξησης των τεράστιων ήδη κερδών τους.

Το μόνο πρόβλημα, που ακόμη απασχολεί τη σύγχρονη, αντεργατική "Ιερή Συμμαχία", είναι ο τρόπος παρουσίασης της επαίσχυντης συμφωνίας στους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις. Ετσι, ώστε να έχουν τις λιγότερες αντιδράσεις και το μικρότερο πολιτικό κόστος.

Χωρίς να υποτιμούμε στο παραμικρό τις "γκεμπελικές" τους δυνατότητες και... ικανότητες, τους υποσχόμαστε να τους ξεσκεπάσουμε ολότελα και να τους αφήσουμε εντελώς γυμνούς, μπροστά στα μάτια και του τελευταίου εργάτη. Ας είναι σίγουροι γι' αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ