Τρίτη 4 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα οι φαρμακοποιοί

Αυτό τονίστηκε στη χτεσινή γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής

Επαναβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της χτεσινής γενικής συνέλευσης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής η αποφασιστικότητα και η αγωνιστική ετοιμότητα των φαρμακοποιών, μετά την απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων, μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για ικανοποίηση σειράς αιτημάτων του φαρμακευτικού κόσμου.

Ειδικότερα, όπως τονίστηκε στη διάρκεια της συνέλευσης, με την αναδίπλωση της κυβέρνησης μπροστά στην αποφασιστικότητα των φαρμακοποιών, αποδείχτηκε περίτρανα ότι οι αγώνες είναι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων τους. Επίσης, υπογραμμίστηκε ότι ο αγώνας δεν έληξε εδώ. Η κυβέρνηση ελέγχεται για την υλοποίηση όσων αναγκάστηκε να εξαγγείλει μία μέρα πριν την έναρξη των πανελλαδικών κινητοποιήσεων, τόσο σε ό,τι αφορά το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών, όσο και στα θεσμικά αιτήματα. "Είναι υπόθεση όλων μας", υπογράμμισε η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Ελ. Μπεσμπέα,"να παλέψουμε για τη νομοθέτηση και υλοποίηση στην πράξη της διάθεσης από τον κρατικό προϋπολογισμό των επιβαρύνσεων που καταργήθηκαν από τη λιανική τιμή του φαρμάκου υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων των υγειονομικών και των λειτουργικών εξόδων του ΕΟΦ". Απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου είναι να παραμείνουν σε αγωνιστική επαγρύπνηση και να συνεχίσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους, εάν μέχρι τις 20 Δεκέμβρη η κυβέρνηση δεν προχωρήσει στην υλοποίηση των εξαγγελιών της.

Παράλληλα, όπως τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου, "στάλθηκε προς όλες τις κατευθύνσεις το μήνυμα ότι οι φαρμακοποιοί είναι ένας υπολογίσιμος εχθρός για όσους επιχειρούν να περάσουν τα αντιλαϊκά τους σχέδια σε βάρος τους". Την ίδια στιγμή, έγινε σαφές στον κόσμο ότι οι φαρμακοποιοί δεν είναι εχθροί, αλλά σύμμαχοι των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων και όσων έχουν ανάγκη από φάρμακο, ότι δεν παλεύουν μόνο για το ποσοστό κέρδους τους, αλλά για καλό και φτηνό φάρμακο για όλο το λαό, για την απρόσκοπτη χορήγηση φαρμάκων και επαρκή περίθαλψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ