Πέμπτη 13 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μια αποκαλυπτική συνάντηση

Αποκαλυπτική ήταν η προχτεσινή συνάντηση των αντιπροσωπειών του ΠΑΣΟΚ με το ΣΥΝ. "Διάσταση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ, για τις δημοτικές εκλογές", θέλει να βλέπει και, ιδιαίτερα, να προβάλλει ο χτεσινός πρωτοσέλιδος τίτλος της "Αυγής", αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, αλλά και με όσα δήλωσαν οι Σκανδαλίδης και Κωνσταντόπουλος μετά τη συνάντηση, η διάσταση περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο σε δυο ζητήματα. Πρώτον, στην εξασφάλιση ορισμένων, ελάχιστων προϋποθέσεων, ώστε να μη χάσει παντελώς ο ΣΥΝ το αντιπολιτευτικό του προφίλ, και δεύτερο, στο μοίρασμα των "κουκιών". Ετσι, η ηγεσία του ΣΥΝ, χολωμένη και από τη γνωστή δήλωση Ρέππα, δε δέχτηκε την προτεινόμενη από το ΠΑΣΟΚ γενική συμφωνία, η οποία και θα αποτελούσε την πανηγυρική επιβεβαίωση του πραγματικού του ρόλου, ως δεκανικιού της κυβερνητικής πολιτικής. Από την άλλη, όμως, είναι πρόθυμη και ήδη προωθεί τη λεγόμενη συνεργασία των τοπικών κοινωνιών, σε ακόμη μεγαλύτερη έκταση απ' ό,τι στις προηγούμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Συνεργασία, που στηρίζεται στην εφαρμογή, πρώτα και κύρια, της κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και από την άλλη, η ηγεσία του ΣΥΝ θέλει να εξασφαλίσει μεγαλύτερα οφέλη, απ' όσα αποκόμισε στις προηγούμενες εκλογές.

Και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο στραγγαλισμός της από την κυβερνητική πολιτική και τα συνεχώς οξυνόμενα λαϊκά προβλήματα; Προφανώς, αυτά θα αντιμετωπιστούν στα πλαίσια του "Καποδίστρια", που και οι δυο στηρίζουν και ψηφίζουν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ