Πέμπτη 13 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στο πλευρό της κυβέρνησης ο Χρ. Πολυζωγόπουλος

Τη θερμή και απροκάλυπτη στήριξη του προέδρου της ΓΣΕΕ, Χρ. Πολυζωγόπουλου,απολαμβάνει ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός της κυβέρνησης για το 1998, όπως προκύπτει από σχετική δήλωσή του, στην οποία επαναλαμβάνει μονότονα ότι "βασική διεκδικητική θέση των εργαζομένων είναι πως οι αυξήσεις των αμοιβών θα πρέπει να διασφαλίζουν το πραγματικό τους εισόδημα, να το αυξάνουν σταδιακά...", τη στιγμή που στήριξε την υπονόμευση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με την υπογραφή του στο κατάπτυστο "Σύμφωνο Εμπιστοσύνης προς το 2000".

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ "είδε" και "βελτιώσεις για τους μικροσυνταξιούχους μέσα από την κατάργηση της αντιασφαλιστικής διάταξης του νόμου Σιούφα για τις επικουρικές συντάξεις, την κατάργηση της παρακράτησης του 1% για συντάξεις μέχρι 120.000 και τη διεύρυνση του ΕΚΑΣ". Οσα δηλαδή υποτίθεται ότι παραχωρεί η κυβέρνηση μέχρι να προχωρήσει πολύ σύντομα στην ανατροπή κάθε δικαιώματος, αναθεωρώντας τους αντιασφαλιστικούς νόμους σε χειρότερη κατεύθυνση.

Διαπιστώνοντας επίσης ότι δεν περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό τα αιτήματα για δίκαιο φορολογικό σύστημα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ "κλείνει" την... κριτική του στον προϋπολογισμό, χωρίς να αναφέρεται, ούτε για τα προσχήματα, στην ανάγκη αγωνιστικής κινητοποίησης των εργαζομένων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

Τέλος, "σε θετική κατεύθυνση" βρίσκει ότι κινούνται "οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την απασχόληση των νέων και τους άνεργους που θα καλυφτούν μέσω του προϋπολογισμού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ