Κυριακή 23 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΔΙΕΘΝΗ
Επιστροφή στον προηγούμενο αιώνα

Μπορεί τα τελευταία χρόνια η οικονομία της Πολωνίας να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και το βιοτικό επίπεδο των Πολωνών εργαζόμενων να συγκρίνεται μόνο με αυτό των πρώτων μεταπολεμικών χρόνων, αλλά οι προτεραιότητες της πολωνικής κυβέρνησης είναι άλλες. Οπως ανακοίνωσε ο Πολωνός υπουργός Οικονομικών, βασική προτεραιότητα της κυβέρνησής του αποτελεί "η αποζημίωση των πολιτών, των οποίων οι περιουσίες εθνικοποιήθηκαν από το κομμουνιστικό καθεστώς, μετά τη λήξη του Β' Παγκόσμιου Πολέμου".

Είναι, μάλιστα, τόση η πρεμούρα της πολωνικής κυβέρνησης, ώστε παίρνουν μέτρα, ακόμη και για τις περιπτώσεις, που για οποιονδήποτε λόγο, δε θα είναι δυνατή η επιστροφή των εθνικοποιημένων περιουσιακών στοιχείων. Σ' αυτές τις περιπτώσεις, λοιπόν, θα δίνονται στον πρώην τσιφλικά, επιχειρηματία, μεγαλέμπορα, κλπ., ή τους απογόνους του, κουπόνια του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, ώστε να πάρει κι αυτός μέρος στο "μεγάλο φαγοπότι" όσων οικοδόμησε στις μεταπολεμικές δεκαετίες η σοσιαλιστική Πολωνία.

Το 'χουμε ξανασημειώσει: Η περιβόητη νέα εποχή, για τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, είναι ουσιαστικά η επιστροφή στην προπολεμική περίοδο ή και στον προηγούμενο αιώνα ακόμη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ