Κυριακή 23 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
"Ανοιχτός πόλεμος" πρωθυπουργού - Προέδρου

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.- Το πολιτικό αδιέξοδο στο Πακιστάν προσλαμβάνει χαρακτήρα ανοιχτού "πολέμου" του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ κατά πάντων: του Προέδρου, του επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου, των στρατηγών. Η τελευταία εξέλιξη, όπως ανέφερε προχτές το "Ρόιτερ", είναι ότι ο Σαρίφ προσανατολίζεται να κινήσει διαδικασία παραπομπής στη δικαιοσύνη του Προέδρου Φαρούκ Αχμέντ Λεγκάρι (αν και είναι αμφίβολο ποια αφορμή θα χρησιμοποιηθεί), επειδή ο τελευταίος αρνείται να εγκρίνει νόμο, που ψήφισε αυτή τη βδομάδα η κυβέρνηση του Σαρίφ, με τον οποίο παρέχεται στον πρωθυπουργό το δικαίωμα να ασκήσει έφεση εάν κριθεί ένοχος για "απείθεια" από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Οι κατηγορίες εναντίον του πρωθυπουργού αναφέρονται στα σχόλια που είχε κάνει τον περασμένο μήνα, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε έναν από τους πρώτους νόμους του μετά την άνοδό του στην εξουσία, πριν εννέα μήνες.

Ο ανοιχτός πόλεμος, παρατηρεί το "Ασοσιέιτεντ Πρες", έχει παγώσει την οικονομική δραστηριότητα και ίσως προκαλέσει βιαστική έξοδο διεθνών κεφαλαίων από τη χώρα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ