Σάββατο 13 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αγωνιστικό προσκλητήριο της "Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης" για να καταδικαστεί η κυβερνητική πολιτική, καθώς και η πλειοψηφία της ηγεσίας της Συνομοσπονδίας

Κάτω από την πίεση των οξυμένων προβλημάτων και του ξεσπάσματος των κινητοποιήσεων, που δεν μπορεί να ελέγξει, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ) αναγκάστηκε να αλλάξει τακτική, προκηρύσσοντας την ερχόμενη βδομάδα δύο κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει την Τρίτη 16 Δεκέμβρη συγκέντρωση, ώρα 10 π.μ., στο άγαλμα του Βενιζέλου και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Στην Αθήνα θα γίνει στις 17 Δεκέμβρη συγκέντρωση, ώρα 10.30 π.μ., στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και πορεία στη Βουλή. Η ΕΣΑΕΑ, μετά την πορεία στην Αθήνα, ζητεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Στο υπόμνημα, που απέστειλε χτες στον πρωθυπουργό η ΕΣΑΕΑ, δεν τοποθετείται ξεκάθαρα απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, ενώ επιχειρεί να δικαιολογήσει την ηγεσία του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας για τις όποιες ελλείψεις, λέγοντας ότι "δεν υπάρχουν οικονομικά μέσα". Δεν καταδικάζει την επιδοματική πολιτική, αλλά ζητεί αύξηση των επιδομάτων. Επίσης, δεν καταδικάζει τις εκδηλώσεις φιλανθρωπίας που έχουν κατακλύσει το χώρο της πρόνοιας.

"Ανεξάρτητα από τις όποιες σκοπιμότητες της κυβερνητικής πλειοψηφίας της διοίκησης της ΕΣΑΕΑ, οι αγωνιστικές δυνάμεις των ατόμων με ειδικές ανάγκες παίρνουν πρωτοβουλίες και μέτρα για την επιτυχή έκβαση των κινητοποιήσεων", τόνισε ο Χ. Χουρδάκης,μέλος του ΔΣ της ΕΣΑΕΑ και εκπρόσωπος της "Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης" (ΕΣΚ) των ΑΜΕΑ.

Η ΕΣΚ καλεί όλα τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ), τους γονείς και κηδεμόνες τους, να αξιοποιήσουν αυτές τις κινητοποιήσεις της ΕΣΑΕΑ για την προβολή των μεγάλων προβλημάτων των ατόμων αυτών και της πρόνοιας και να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική, που θέλει τα ΑΜΕΑ να ζουν στο περιθώριο, έρμαια της φιλανθρωπίας, της εμπορευματοποίησης και ρουσφετολογικής εκμετάλλευσης των αναγκών τους. Τους καλεί να καταδικάσουν με τη συμμετοχή τους τον αντιλαϊκό - αντιαναπηρικό προϋπολογισμό του 1998, που στο όνομα των δεικτών του Μάαστριχτ και του προγράμματος "σύγκλισης", συρρικνώνει τις δαπάνες για πρόνοια, υγεία και παιδεία. Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό που εξαθλιώνει ακόμη περισσότερο τα άτομα με ειδικές ανάγκες και το λαό γενικότερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ