Σάββατο 13 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πρόνοια στα λόγια

Το κέντρο "Θεοτόκος" για την Αποκατάσταση και Εκπαίδευση των Ατόμων με Νοητική Στέρηση επέλεξε χτες ο υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας Θ. Κοτσώνης,για να απαμβλύνει τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσε το ρεπορτάζ αγγλικού καναλιού για τα ΠΙΚΠΑ Σερρών και Καρδίτσας.

Στο Κέντρο αυτό κάλεσε χτες τους δημοσιογράφους για να μιλήσει για την επίθεση των Αγγλων, μπλέκοντας αυτή τη φορά τον τουρισμό και τα Ελγίνεια μάρμαρα. Την επιλογή ενός κέντρου εκτός του ΠΙΚΠΑ ο υφυπουργός τη δικαιολόγησε με τη μνημειώδη εκσυγχρονιστική φράση: "Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει ότι σε αυτή τη χώρα γίνεται και έργο...".

Ενα έργο που προϋπήρχε και το οποίο έθεσε εν αμφιβόλω η κυβέρνηση Σημίτη, καθώς πέρυσι έφτασε και το Κέντρο "Θεοτόκος" στο αμήν και ανάγκασε το προσωπικό και τους γονείς να κατεβούν στους δρόμους διεκδικώντας κονδύλια για να συνεχιστεί η λειτουργία του. Αλλά και φέτος υπήρξαν καθυστερήσεις στις πληρωμές του προσωπικού - όπως επίσης υπάρχουν καθυστερήσεις σε παρόμοια με το "Θεοτόκος" Κέντρα.

Οταν ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Λευτέρης Μαγιάκης,ρώτησε τον υφυπουργό, αν μέσα από το νέο νομοσχέδιο θα λυθεί το πρόβλημα της χρηματοδότησης των κέντρων, με απευθείας χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ο Θ. Κοτσώνης αρκέστηκε να πει: "Τον προϋπολογισμό των Κέντρων τον έχει αναλάβει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Εμείς πάντως εξασφαλίσαμε την πολυπόθητη υπογραφή από τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Χριστοδουλάκη και μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν πληρωθεί όλοι οι εργαζόμενοι...".

Κατά τα άλλα ο Θ. Κοτσώνης επανέλαβε εκείνα τα περίφημα... περί βελτίωσης των συνθηκών περίθαλψης και φροντίδας στους χώρους των ιδρυμάτων και το διορισμό 500 ατόμων στα ιδρύματα πρόνοιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ