Σάββατο 13 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΠΑΤΑ
"Ξεπλένουν" την καταστροφή δωρίζοντας απορριμματοφόρα!

Νέα "ήθη" άρχισε να εφαρμόζει η εταιρία "Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ", στην οποία συμμετέχει και η γερμανική "Χόχτιφ", προκειμένου να μειωθούν οι αντιδράσεις των κατοίκων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής των Μεσογείων για την περιβαλλοντική καταστροφή που θα επέλθει από την κατασκευή του αεροδρομίου στα Σπάτα. Ετσι ανακοίνωσε ότι... δώρισε σε πέντε δήμους της περιοχής 10 μηχανήματα καθαριότητας, για να τους "βουλώσει το στόμα" να μη μιλούν για περιβαλλοντική υποβάθμιση!

Είναι μάλιστα τόσο προκλητική η εταιρία που στο Δελτίο Τύπου που απέστειλε λέει τα εξής: "Η προμήθεια των παραπάνω δήμων Μεσογείων με εξοπλισμό καθαριότητας, εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής στενής συνεργασίας της εταιρίας, με τους κατοίκους της περιοχής των Μεσογείων, καθώς και στην εταιρική περιβαλλοντική στρατηγική για ελαχιστοποίηση πιθανών επιπτώσεων"! Λες και η... σκόνη είναι η μόνη επίπτωση από την κατασκευή του αεροδρομίου και όχι η ολοκληρωτική καταστροφή του τελευταίου πνεύμονα της Αττικής.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι τα 10 απορριμματοφόρα μηχανήματα πήραν οι δήμοι Σπάτων, Μαρκόπουλου, Κορωπίου, Παλλήνης και Γλυκών Νερών, ενώ οι σχετικές συμβάσεις υπογράφηκαν στις 10 Δεκέμβρη από τους δημάρχους και το γενικό διευθυντή της εταιρίας "Διεθνής Αερολιμήν Αθηνών ΑΕ" Γιόργκ Σιλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ