Σάββατο 13 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
Εκθετος για το σκάνδαλο της "Περιβαλλοντικής"

Προφάσεις εν αμαρτίαις έψαχνε να βρει προχτές κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Κερατσινίου Γ. Χάσκας,προκειμένου να δικαιολογήσει το σκάνδαλο της χρηματοδότησης της "Περιβαλλοντικής" από τη ΔΕΗ και για το πόσο καλό πράγμα είναι η επαναλειτουργία του ΑΗΣ στον Αϊ-Γιώργη. Το θέμα έφερε για συζήτηση η "Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση",η οποία προ ημερών αποκάλυψε και το σκάνδαλο, που συνίσταται τόσο σε αυτή καθ' αυτή την ενέργεια, όσο και στο ότι στερείται ο κερατσινιώτικος λαός από έργα ύψους 106 εκατομμυρίων δραχμών. Το ποσό αυτό θα αφαιρεθεί από το κονδύλι που ήταν υποχρεωμένη η ΔΕΗ να δώσει για την ανάπλαση της περιοχής, σύμφωνα με τη συμφωνία που έχει υπογραφτεί.

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Γ. Χάσκας, που ταυτόχρονα είναι και πρόεδρος της "Περιβαλλοντικής", επιχείρησε, ανεπιτυχώς, να αποδείξει ότι δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό και όλα έγιναν με διαφάνεια. Αρνήθηκε όμως να καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο τα παραστατικά των λογαριασμών που επικαλέστηκε. Δύο δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της "Περιβαλλοντικής", διέψευσαν ότι ήταν παρόντες κατά τη συζήτηση της αποδοχής των χρημάτων της ΔΕΗ. Ο Γ. Χάσκας, όμως, παρά το ότι τα σχετικά πρακτικά της συζήτησης δε φέρουν την υπογραφή τους, επέμενε να λέει ότι είχαν πάρει μέρος στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

"Ως πρόεδρος της "Περιβαλλοντικής" έχεις αποδεχτεί την αφαίρεση των κονδυλίων από το δήμο και ως δήμαρχος δεν μπορείς να το αρνηθείς", τόνισε η επικεφαλής της ΔΑΣ Ελένη Παπαδοπούλου,η οποία εκ μέρους της ΔΑΣ έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο και την ακόλουθη δήλωση: "Με όλη την ευθύνη που διακρίνει τη ΔΑΣ και τους εκπροσώπους της στο Δημοτικό Συμβούλιο δηλώνουμε πως η συζήτηση που έγινε για το συγκεκριμένο θέμα ήταν έξω από την πραγματικότητα. Καταγγέλλουμε το γεγονός αυτό καθ' αυτό (σ. σ. τη χρηματοδότηση της "Περιβαλλοντικής" από τη ΔΕΗ) σαν πράξη που έγινε παράτυπα, παράνομα και έξω από τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Καταγγέλλουμε τον δήμαρχο για τον όλο χειρισμό του θέματος, και τη ΔΕΗ για την κατασπατάληση των χρημάτων του δημοσίου για δήθεν ενημέρωση του λαού του Κερατσινίου για ένα έργο ήδη τετελεσμένο".

Τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να μη δεχτεί την παρακράτηση από τη ΔΕΗ των 106 εκατομμυρίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ