Σάββατο 13 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Προσοχή στα κρέατα

Την προσοχή στους καταναλωτές, τις ημέρες των χριστουγεννιάτικων γιορτών για την αγορά των ζωοκομικών προϊόντων, εφιστά η Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία. Για το κρέας, οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέξουν να προέρχεται από σφάγιο που έχει σφραγίδες υγείας και κατηγορίας. Η σάρκα του κρέατος να είναι σφιχτή και ελαφρώς υγρή. Η μυρωδιά να είναι ευχάριστη (όχι οσμή αμμωνίας που φανερώνει αποσύνθεση). Το νωπό κρέας να μην είναι εκτεθειμένο στα τσιγκέλια. Το κατεψυγμένο κρέας να συντηρείται στο θάλαμο κατάψυξης. Τα κομμάτια να πωλούνται, χωρίς σημεία απόψυξης. Ο κιμάς να κόβεται παρουσία του πελάτη, από το κομμάτι που διαλέγει αυτός. Απαγορεύεται η διάθεση κομμένου κιμά από πριν. Το συκώτι, τα νεφρά και τα μυαλά πρέπει να τρώγονται φρέσκα (1 - 2 ημερών). Παράλληλα, οι καταναλωτές πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις συνθήκες υγιεινής του καταστήματος.

Τα κοτόπουλα και οι γαλοπούλες θα πρέπει να είναι επώνυμα και να βρίσκονται σε ψυγείο. Να είναι καλοσχηματισμένα με ανεπτυγμένες τις μυϊκές μάζες στο στήθος και τα μπούτια και το δέρμα να είναι άθικτο χωρίς σχισμές, μώλωπες και αιματώματα. Να είναι απαλλαγμένα από πούπουλα και φτερά. Τα τεμαχισμένα κοτόπουλα να είναι συσκευασμένα. Οι κατεψυγμένες γαλοπούλες και τα κοτόπουλα να είναι συσκευασμένα ατομικά σε διαφανές περιτύλιγμα, να έχουν σφραγίδα ελέγχου και ημερομηνία λήξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ