Σάββατο 13 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ
Αυξάνονται 15% τα ανταποδοτικά τέλη!

Την ιδέα της γενίκευσης της ανταποδοτικότητας για όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει στους δημότες προωθεί ο Δήμος Δραπετσώνας. Ετσι λοιπόν η δημοτική αρχή πρότεινε και το Δημοτικό Συμβούλιο αποδέχτηκε έστω και με οριακή πλειοψηφία ύστερα μάλιστα από τρεις ψηφοφορίες, αύξηση στα ανταποδοτικά τέλη, της τάξης του 15%.

Η αύξηση πέραν του ότι είναι πολύ πάνω του πληθωρισμού, δε δικαιολογείται και από τα πραγματικά δεδομένα. Τα περσινά έσοδα του Δήμου από τα ανταποδοτικά τέλη ήταν πολύ περισσότερα από τα αντίστοιχα έξοδα. Αρα το 1998 δε χρειαζόταν καν αύξηση, όπως τόνισε ο Ν. Μπεάζογλου.Με την αύξηση αυτή ο λαός της Δραπετσώνας δεν καλείται απλά να πληρώσει την καθαριότητα και τον ηλεκτροφωτισμό της πόλης του, αλλά και υπηρεσίες για τις οποίες έχει ήδη φορολογηθεί. "Ετσι ο Δήμος χάνει το δημόσιο και κοινωνικό του χαρακτήρα και μετατρέπεται σε Δήμο - επιχείρηση, που πουλά τις υπηρεσίες που προσφέρει", τόνισε ο Ν. Μπεάζογλου.

Στο μεταξύ την Τετάρτη 17 Δεκέμβρη στις 7 μ.μ. η "Προοδευτική Δημοκρατική Κίνηση Δραπετσώνας" πραγματοποιεί στο δεύτερο όροφο του Δημαρχείου συγκέντρωση προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι για την πορεία των δημοτικών πραγμάτων. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης θα ανακηρυχτεί ο υποψήφιος δήμαρχος που θα υποστηρίξει η Κίνηση στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ