Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συγκέντρωση και πορεία σήμερα

Συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 8 το βράδυ οι μαθητές των νυχτερινών σχολείων και ΤΕΣ της Θεσσαλονίκης, με απόφαση του Συντονιστικού τους, στο οποίο συμμετέχουν και τα οχτώ σχολεία της Θεσσαλονίκης.

Οι μαθητές απαιτούν την άμεση απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού νόμου 2525, αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού, αναβάθμιση και ενίσχυση της νυχτερινής εκπαίδευσης. Επίσης, απαιτούν την ανέγερση νέου κτιρίου για τα σχολεία που στεγάζονται σήμερα στο συγκρότημα "Συγγρού" και "Κόκκινου". Οι μαθητές αρνούνται να μεταφερθούν στο παλιό κτίριο του "Δημόκριτου", στο οποίο στεγαζόταν μέχρι πρόσφατα η Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας - Πρόνοιας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και η οποία έφυγε από κει γιατί το κτίριο αυτό είναι παλιό και ακατάλληλο για χρήση. Καταγγέλλουν ότι δε διαθέτει ούτε την ανάλογη υποδομή για να λειτουργήσουν τα ΤΕΛ και η ΤΕΣ, αλλά ούτε και τους επαρκείς χώρους.

Διεκδικούν επίσης την άμεση κάλυψη των αναγκών σε αίθουσες και εργαστήρια, τη στήριξη και επέκταση του θεσμού της νυχτερινής εκπαίδευσης, 6ωρο με αποδοχές 8ώρου, πτυχία με αντίκρισμα στην παραγωγή, κοινωνική ασφάλιση για όλους και μέτρα ενάντια στην ανεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ