Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ντυμένη στα άσπρα η Βόρεια Ελλάδα

Αποκλεισμένα δεκάδες χωριά από τα χιόνια. Αλυσίδες χρειάζονται σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου

Σφοδρή κακοκαιρία συνεχίζει να πλήττει για τέταρτη μέρα Μακεδονία και Θράκη. Αποκλεισμένα χωριά, παγωμένοι δρόμοι, αλλά και ιδιαίτερα χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες στοιχειοθετούν την εικόνα της Βόρειας Ελλάδας τις τελευταίες μέρες. Σε πολλές περιοχές τα σχολεία παρέμεναν κλειστά, ενώ σε λειτουργία τέθηκαν και όλα τα εκχιονιστικά μηχανήματα και οι "αλατιέρες" των νομαρχιακών υπηρεσιών, σε μια προσπάθεια να διατηρηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί. Στη Θεσσαλονίκη χιονίζει από χτες το πρωί, ακόμη και στο κέντρο της πόλης, χωρίς όμως να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα. Σχεδόν σε όλα τα ορεινά το χιόνι έχει στρωθεί για τα καλά. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ ειδικά οχήματα έριχναν αλάτι χτες όλη την ημέρα στους δρόμους που οδηγούν προς το Νοσοκομείο "Παπανικολάου", την Εξοχή, το Χορτιάτη, το Πανόραμα, τη Χαλκηδόνα.

Στα ορεινά του Νομού Ροδόπης 25 χωριά παραμένουν αποκλεισμένα για τρίτη μέρα. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις κοινότητες Χλόη, Κέχρο, Τσούκα, Κερασιά, Μικρό Κέχρο, Ανω και Κάτω Καμπή, Βούρλα, Χαμηλό, Κάμπος, Χαράδρα, Μοναστήρι, Κάρδαμος, Δρανι, Κύμη, Σαρακινή, Δρύμη, Οργάνι, Ανω Δροσινή, Εσοχή, Σιμιγάδα, Μυρτίσιο, Κάβαλος και Ανω Βυσίνη. Αποκλεισμένοι όμως είναι και δώδεκα οικισμοί της Μικρής Δαρίου στην περιοχή Σουφλίου.

Επίσης αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που θα κινηθούν στο Νομό Εβρου, στην ορεινή περιοχή της Σταυρούπολης στο Νομό Ξάνθης, από Αιθίμη προς βουλγαρικά σύνορα, από το Αρδάνιο και προς τα πάνω στην Αλεξανδρούπολη.

Στην Ανατολική Μακεδονία, κλειστό παρέμενε χτες ολόκληρη τη μέρα το λιμάνι της Καβάλας, αφού η σφοδρή και υψηλής έντασης κακοκαιρία δεν επέτρεπε τον απόπλου των πλοίων.

Αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που θα κινηθούν στην ορεινή περιοχή Κεχρόκαμπος - Λεκάνη - Πλαταμώνας στην Καβάλα. Στη Βορειοκεντρική Χαλκιδική και ειδικότερα όσοι θα κινηθούν προς Αρναία, Βαρβάρα, Ιερισσό και Μεγάλη Παναγιά, από Δράμα προς Νευροκόπι και από Δράμα προς Σιδηρόνερο.

Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται σε όσους οδηγούς θα ταξιδέψουν προς τη Δυτική Μακεδονία, ενώ οι αλυσίδες είναι απαραίτητες σε όσους θα κινηθούν στην Εθνική Οδό Κοζάνης - Θεσσαλονίκης από το 28ο έως το 39ο χιλιόμετρο, στην Εθνική Οδό Κοζάνης - Ιωαννίνων από το 70ό έως το 114ο χλμ, και στην Εθνική Οδό Κοζάνης - Λάρισας από το 32ο έως το 51ο χλμ, στην Εθνική Οδό Φλώρινας Καστοριάς από το 14ο έως το 31ο χλμ μέσω Βιτσίου, από το 15ο έως το 24ο χλμ Φλώρινας - Καστοριάς μέσω Βίγλας. Αλυσίδες χρειάζονται και στο επαρχιακό δίκτυο Καστοριάς - Αμυνταίου μέσω Κλεισούρας και σε ολόκληρο το ορεινό δίκτυο των Γρεβενών.

  • Εξάλλου σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες στη Νομαρχία Εβρου και η 1η ΔΕΚΕ για να αντιμετωπίσουν τις τυχόν πλημμύρες που θα προκληθούν από τις μεγάλες ποσότητες νερών που αναμένονται να φτάσουν από τη Βουλγαρία μέσω του ποταμού Αρδα.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέος χιονιάς χωρίς σοβαρά προβλήματα (2015-02-18 00:00:00.0)
Σοβαρά προβλήματα από τη χιονόπτωση (2005-02-04 00:00:00.0)
Κακοκαιρία σαρώνει τη χώρα (2003-02-14 00:00:00.0)
Υποχωρεί ο χιονιάς (1999-12-24 00:00:00.0)
Στο -10 η θερμοκρασία στο Νευροκόπι (1997-12-17 00:00:00.0)
Στο "ψυγείο" και χτες η χώρα (1996-03-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ