Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Με εξώδικα τρομοκρατούν γονείς - μαθητές!

Μέχρι εξώδικες προειδοποιήσεις επιστρατεύουν τώρα όσοι έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν τους μαθητές που αγωνίζονται και μάλιστα μέσω απειλών, ενάντια στους γονείς τους! Η "19η Ενιαία Σχολική Επιτροπή Δήμου Πειραιά", απέστειλε, μέσω δικαστικών επιμελητών, "εξώδικο γνωστοποίηση και δήλωση" σε όλους τους γονείς των εκλεγμένων στα 15μελή Συμβούλια μαθητών, με την οποία, ούτε λίγο, ούτε πολύ, τους λέει "ενώπιον κάθε αρμόδιου δικαστηρίου και αρχής" ότι ευθύνονται για κάθε ζημιά που μπορεί να γίνει στη διάρκεια κινητοποιήσεων!

Αναφέρει συγκεκριμένα το απαράδεκτο αυτό κείμενο:

"Σας γνωρίζουμε ο... μαθητής της... τάξης του... σχολείου Πειραιά, εκλέχτηκε κατά τις εκλογές της 27/11/97 ως μέλος του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου του σχολείου.

Σας γνωρίζουμε, επίσης, ότι σε όλο το χρονικό διάστημα που θα παραμείνει το παιδί σας ως μέλος του παραπάνω Μαθητικού Συμβουλίου, σε περίπτωση που ληφθούν από αυτό οποιεσδήποτε παράνομες αποφάσεις, ένεκα των οποίων θα προκληθούν ζημιές στο σχολικό κτίριο, στη σχολική περιουσία ή προς τρίτους, θα ευθύνεστε σε ολόκληρο με το παιδί σας, στην ανόρθωση της ζημιάς που θα προκληθεί (Αρθρο 923 του Αστικού Κώδικος).

Σας δηλώνουμε με την παρούσα μας ότι θα διεκδικήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας. Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής και με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μας, να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς αυτόν που απευθύνεται, για να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες και παρακαλείται να αντιγράψει ολόκληρο το περιεχόμενό της στην έκθεση επιδόσεώς της".

Είναι προφανές ότι με την ενέργειά τους αυτή οι νοσηροί εγκέφαλοι που την εμπνεύστηκαν, το μόνο που επιδιώκουν είναι να τρομοκρατήσουν πρώτα και κύρια τους γονείς και μέσω αυτών τους μαθητές, καθώς καθιστούν τους πρώτους υπεύθυνους για οποιαδήποτε ζημιά, είτε στο σχολικό κτίριο, είτε στη σχολική περιουσία, είτε σε τρίτους, ανεξάρτητα από το ποιος πραγματικά μπορεί να είναι υπεύθυνος γι' αυτήν, αρκεί μόνο να γίνει ή να ειπωθεί ότι έγινε ταυτόχρονα με κάποια κινητοποίηση των μαθητών! Η φράση "παράνομες αποφάσεις, ένεκα των οποίων θα προκληθούν ζημιές", αποδεικνύει ποιος είναι πραγματικά ο στόχος τους. Αλλωστε, στην κατεύθυνση αυτή μετρούν ήδη "επιτυχίες": Σύμφωνα με εκπροσώπους των μαθητών της 2ης ΤΕΣ Πειραιά, ήδη τέσσερα μέλη του 15μελούς παραιτήθηκαν, μετά την παραλαβή του εξώδικου από τους γονείς τους. Πρέπει να σημειωθεί ότι η 19η Σχολική Επιτροπή απαρτίζεται από έναν εκπρόσωπο του Δήμου, ο οποίος προεδρεύει, τους διευθυντές του Ζάννειου Πειραματικού Λυκείου και Γυμνασίου και της 2ης ΤΕΣ, και εκπροσώπους των γονέων και των μαθητών. Σύμφωνα με το ν. 1566, αρμοδιότητα αυτών των επιτροπών είναι η επίλυση των προβλημάτων των σχολείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ