Σάββατο 20 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΗΤΗ
Επιχείρηση αποπροσανατολισμού των αγροτών

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (του ανταποκριτή μας).-

Συγκέντρωση για το "θεαθήναι" οργάνωσε προχτές βράδυ η "πράσινη" διοίκηση της ΟΑΣ Νομού Ηρακλείου, αφού τα στελέχη που είχε καλέσει δεν κατέληξαν σε κάποιο διεκδικητικό αγωνιστικό πλαίσιο για την επίλυση των προβλημάτων τους. Αναλώθηκαν και πάλι στη συζήτηση των προβλημάτων, ενώ το θέμα της συγκέντρωσης ήταν η διοργάνωση τρόπων αντίδρασης στην καταστροφική πολιτική του υπουργείου Γεωργίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η συγκέντρωση έγινε με τη συμμετοχή προέδρων αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών του νομού, ενώ από πλευράς δευτεροβάθμιων συνεταιριστικών οργανώσεων παραβρέθηκαν μόνο οι πρόεδροι των ΕΑΣ Ηρακλείου και Πεζών. Οι μόνοι που μίλησαν για κινητοποιήσεις ήταν οι εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου και των Αρχανών, που δεν έλαβαν όμως καμία απάντηση από τους "ελεγχόμενους" συνδικαλιστές του κυβερνώντος χώρου. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΑΣ Αρχανών, Ζαχαρίας Καλαθάκης,τόνισε στην ομιλία του, ότι "με συσκέψεις και παρασυσκέψεις δε γίνεται τίποτα. Θα πρέπει να δουλέψουμε ως συνδικαλιστές για να προωθήσουμε τα αιτήματά μας και όχι ως δοσίλογοι της τάξης μας"... Ο συνδικαλιστής κάλεσε τα αγροτικά στελέχη του νομού να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις που θα κάνουν οι αγρότες στο πρώτο δεκαήμερο του Φλεβάρη, με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής και των Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου και των Αρχανών.

Σε ανακοίνωσή της επίσης η "Λαϊκή Ενότητα" Νομού Χανίων καταγγέλλει τη βιομηχανία συσκέψεων, σεμιναρίων και συμποσίων που έχουν στήσει τα αγροτικά στελέχη και τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη, με σκοπό να αποπροσανατολίσουν τους αγρότες και να αποκρύψουν τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων και κυρίως τη διέξοδο του αγώνα. "Τα στελέχη και τα μέλη της ΛΑΕ, τονίζεται στην ανακοίνωση, έχουν τη θέληση και την αγωνιστική διάθεση και θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την ικανοποίηση με αγωνιστικό τρόπο, των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ